KPSS önlisans 2020 soru kitapçığı yayınlandı mı? İşte soruların cevabı

KPSS önlisans 2020 soru kitapçığı yayınlandı mı? İşte soruların cevabı

Memur olma hayaliyle yüzbinlerce adayın girdiği KPSS önlisans 2020 sınavının ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından yayınlanacak. KPSS önlisans 2020 soru ve cevaplarının yayınlanmasıyla adaylar sınav puanlarını hesaplayacak.

2 yılda bir ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS önlisans 2020 sınavı tamamlandı. Sınavın bitmesiyle birlikte ÖSYM’nin KPSS önlisans 2020 soru kitapçığının yayınlaması bekleniyor. Soru kitapçığıyla birlikte öğrenciler sorulara verdikleri cevapları kontrol edebilecek.

KPSS ÖNLİSANS 2020 SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSMY) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans soruları ve cevapları yayımlandı. ÖSYM, yaptığı açıklamada KPSS önlisans 2020 soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10'unu yayımladığını duyurdu.

KPSS ÖNLİSANS 2020 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS ÖNLİSANS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM’nin 2020 sınav takviminde paylaşılan bilgiye göre, KPSS önlisans 2020 sonuçları 26 Kasım’da açıklanacak.

KPSS ÖNLİSANS PUAN HESAPLAMA

KPSS önlisans 2020 sınavında yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutuluyor. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru yanıt sayısından yanlış yanıt sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) olmayan öğrenciler, bu test için gerçekleştirilecek hesaplamalara alınmayacak ve bu öğrencilere bu test için standart puan hesaplanmayacak. Buna göre bir öğrencinin KPSS önlisans 2020 puanının hesaplanabilmesi adına Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekiyor.

Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden alınan standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanaca. KPSS puanları içerisinde Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 şeklinde olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden alınan standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacak. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi adına bu öğrencinin söz konusu ASP’nin hesaplanmasına eklenen testlerin her birinden standart puanı olması gerekmektedir. KPSS önlisans 2020 sınavının ardından ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercilerince iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak ve geçerli soruların puan değerinin tekrardan saptanması üzere puanlama yapılacak.

Adayların ağırlıklı standart puanları kullanılarak, ön lisans seviyesi için KPSSP93 puanları hesaplanacak. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılıyor. Bu şekilde her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacak. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM’ce KPSS puanları esas alınarak yapılacak.

kpss-onlisans-2020-soru-kitapcigi-yayinlandi-mi-iste-sorularin-cevabii.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN