KPSS önlisans tercih ne zaman? ÖSYM tercih kılavuzunu yayınlayacak

KPSS önlisans tercih ne zaman? ÖSYM tercih kılavuzunu yayınlayacak

KPSS önlisans tercih tarihleri adayların gündeminde. KPSS sonuçlarının ardından ÖSYM, tercih kılavuzunu adaylarla paylaşıyor. İlgili sınav türünden aldıkları puana göre tercih yapan adaylar, KPSS tercih kılavuzundaki şartlara uygun yerleri seçiyor.

Adaylar, alım yapacak kurum ve kuruluşlara, ÖSYM tarafından atanıyor. Bir iş için tercih kılavuzunda yer alan şartları her iki adayın puanı aynıysa, bu defa adayın yaşına göre atama yapılıyor. 2 yıllık üniversiteden mezun olan ve memur olmak isteyen adaylar, KPSS önlisans tercih tarihlerini yakından takip ediyor.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. 

KPSS ÖNLİSANS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM, KPSS önlisans tercih kılavuzunu henüz yayınlamadı. Konuyla ilgili detaylar paylaşıldıkça haberimizde yer alacak.

ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS önlisans kılavuzu içinde bulunan bilgiler şöyle:

Ön lisans, lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılan KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanıyor. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, şartları, kadro sayıları yer alıyor. Adaylar, Tercih Kılavuzunda bulunan yönteme göre tercihlerini İnternet üzerinden yapacak. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin resmî sayfasından paylaşılacak. Sınavın ardından gerçekleştirilen ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmıyor. Fakat bu sınav sonucuna bağlı daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınacak.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME 

Adaylar, ÖSYM’nin B Grubu Kadrolara; tercihleri, puanları ve kadro sayıları göz önünde bulundurmak üzere yerleştirilecek. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda paylaşılacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alanlar arasından diploma tarihinden itibaren evvel mezun olan adaya, bunun aynı olması durumunda yaşı büyük olana öncelik veriliyor.

kpss-onlisans-tercih-ne-zaman-osym-tercih-kilavuzunu-yayinlayacakk.jpg

B GRUBU KADROLARA ATANMA 

ÖSYM’nin yerleştirdiği adaylar, başka bir sınav ya da mülakat yapılmadan ilan edilmiş kadrolara direkt olarak atanacak. Fakat atama için öngörülen şartları taşımayanlar ya da gerekli belgeleri zamanı içerisinde getiremeyenlerin atamaları yapılmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN