KPSS P93 nedir? İşte alım yapacak yerler

KPSS P93 nedir? İşte alım yapacak yerler

Önlisans adayları için açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın sonuçlarında yer alan KPSS P93 puanı, B Grubu kadrolarında yapılan atamalarda önem arz ediyor. Özel bir formülle hesaplanan KPSS P93 puan türü ile birçok alanda alım yapılıyor.

Belediyeler, üniversiteler, ambarlar, sekreter, hizmetli ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi birçok kurum ve kuruluş, KPSS P93 puan türüne göre memur alıyor. Adayların ASP’leri kullanılarak, KPSS P93 puanları elde ediliyor.

KPSS P93 NEDİR?

Adaylar, KPSS P93 puanına göre tercih yapıyor. Diğer bir deyişle, kamuda memur olmak isteyenler, KPSS P93 puanına göre değerlendiriliyor.

KPSS P93 puan türü, memur olmak isteyen önlisans adaylarını yakından ilgilendiriyor. KPSS sonuçlarına göre; B grubu kadro niteliği taşıyan tüm sözleşmeli ve kadrolu personel alımlarında lisans seviyesi için KPSSP3, ortaöğretim için KPSSP94, ön lisans seviyesi için ise KPSSP93 puanına bakılıyor.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ön lisans seviyesi için KPSSP93 puanları hesaplanıyor. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formülden yararlanılıyor. Bu şekilde her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları esas alınarak yapılıyor.

kpss-p93-nedirr.jpgkpss-p93-nedirrrrrrr.jpg

KPSS P93 PUANI İLE HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?

KPSS önlisans memur kadroları şunlardır;

Kamu kurumlarında şoför

Belediyelerde zabıta memuru 

İşletmen & kontrolör

Üniversiteler ve kamu kurumlarında memur

Ambar memuru

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni

Kaloriferci

Sekreter

Hizmetli

Astsubay

Polis

Bu kadrolara girebilmek adına önlisans memur alımı ilanlarını yakından takip etmek gerekir. Mezun olunan bölümlere göre memuriyet kadroları değişiklik gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN