KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? İşte 2020 KPSS lisans sınav yorumları

KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? İşte 2020 KPSS lisans sınav yorumları

'2020 KPSS soruları nasıldı?' vatandaşlar tarafından yanıtı merak edilirken, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle ne zaman yapılacağı tartışma konusu olan Kamu Personel Seçme Sınavı nihayet gerçekleşti. ÖSYM'nin düzenlediği lisans sınavında, Genel Kültür-Genel Yetenek oturumu sabah saatlerinde başladı ve Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45'te yapılacak. KPSS lisans sınavı yorumları ve değerlendirmeleri, sosyal medyada #KPSS2020 etiketiyle paylaşılıyor. İşte, 'KPSS sınav yorumları'...

'2020 KPSS soruları zor muydu kolay mıydı?', 'KPSS lisans soruları nasıldı?' yanıtları ve '2020 KPSS sınav yorumları' internette araştırılıyor. Kamu Personel Seçme Sınavı yorumları sosyal medyada #KPSS2020 etiketi altında paylaşılıyor. Üniversitelerin lisans (4 yıllık) bölümlerinden mezun olan vatandaşlar, kamu kurumlarında memur olmak için KPSS'nin Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına bugün katılım sağlıyor. Sınav önlerinde öğrenci yakınlarının oluşturduğu kalabalık yine tartışma konusu oldu. Detaylar haberimizde...

KPSS LİSANS SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

Sınavını tamamlayan ve izin verilen saatlerde sınıftan çıkan adaylar, sınav değerlendirmelerini önce aileleriyle ve yakın arkadaşları ile yaptı. Ardından sosyal medya üzerinden #KPSS2020 etiketiyle sınav ile ilgili düşüncelerini dile getiriyorlar.

İşte bazı yorumlar:

* Türkçe paragraf sorusunun matematik olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam

* Nişanlımı bekliyorum, şu an sınavda. Çok emek verdi, çok çalıştı. Umarım bugün emeklerinin karşılığını alacaksın bi tanem sana inanıyorum, dualarım seninle.

* Türkçe mantık soruları çok saçmaydı #KPSS2020

* İki yıldır dışarıda beklemenin keyfi nereye kadar sürecek bilmiyorum ama sınav hevesi gelene kadar devamke

* Arkadaşlar kpss sınavı maske dağıtan görevli ne kendi maskesi kapalı ne elinde eldiven var maskeleri mıncıklayarak dağıtıyor #KPSS2020

* Hemşirelik veyahut ona benzer bişey alabilirmiyim hiç fark etmez.

* Dertlerin değil netlerin arttığı bir sınav olsun tüm herkeşlere başarılar.

* Var ya hiç bişi demiyorum sınav hakkında susuyorum...

* Sınavdan bedensel olarak çıktım ama ruhsal olarak çıkabildim mi acaba...

* Şeker paramızı istiyoruz aloo #KPSS2020

* Bu soruları hazırlayanlara gerçekten çok teşekkür ediyorum!

* #KPSS2020 fazla kasmayın zaten sonuç belli

* Şekersiz sınav mı olur #KPSS2020

* Sınav sorularının daha uzunu yokmuydu hocam.

* Yine bir sınav yine değişmeyen manzaralar #KPSS2020

* Paragraflardan dolayı şekerimizin düşeceğini bilip nasıl koymazsınız?

* Türkçe sorularını okurken zaten bi roman bitirmiş oldum #KPSS2020

* KPSS nin tek kazandırdığı şey bir maske 2 karem 1 silgi ve bir kalem tıraş oldu.

* Beynim yaniyooo #KPSS2020

* Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil asla vazgeçmeyenlerdir. #KPSS2020

2020 KPSS YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS LİSANS SINAVI KAÇ SAAT SÜRDÜ?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) maratonu, 'Genel Kültür-Genel Yetenek' oturumuyla saat 10.15'te başladı. Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı saat 12.25'te sona erdi.

'Eğitim Bilimleri' sınavı ise saat 14.45'te başlayacak ve saat 16.25'te bitecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il merkezi ve KKTC Lefkoşa dahil 95 sınav merkezinde yapılan sınavın Genel Kültür-Genel Yetenek'ten oluşan sabah oturumunda adaylara 120 soru yöneltildi ve 130 dakika süre verildi. Öğleden sonra yapılan Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru sorulan adaylara 100 dakika süre tanındı.

2020 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS lisans sonuçları, ÖSYM tarafından 22 Ekim 2020 Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KPSS SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2020 KPSS SINAV TAKVİMİ

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür): 6 Eylül 2020 Saat 10.15 / (Eğitim Bilimleri): Saat 14.45

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri): 12 Eylül 2020 Saat 10.15 / (Hukuk, İktisat, Maliye): Saat 14.45

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 2. gün (İşletme, Muhasebe, İstatistik): 13 Eylül 2020 - Saat 10.15

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 20 Eylül 2020 Saat 10.15 / (İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri): Saat 14.45

KPSS Önlisans: 25 Ekim 2020

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

KPSS NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 18.3.2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Sınava lise, önlisans veya lisans mezunları girebilmektedir. Lisans KPSS her yıl, önlisans ve ortaöğretim KPSS ise iki yılda bir yapılmaktadır. Sınava başvuru sayısı sınırı yoktur.

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS'DE HANGİ DERSTEN KAÇ SORU VAR?

Ezber konuların yanı sıra mantıksal düşünme gerektiren sorular adaylara yöneltilmektedir. 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' olmak üzere ikiye ayrılan sınavda, 'sayısal mantık' ve 'sözel mantık' soruları sorulmaktadır. Bilgi gerektiren sorular da KPSS'de yer almaktadır.

Türkçe: 30 soru (4 soru sözel mantık)

Matematik: 30 (4-6 soru sayısal mantık soruları)

Tarih: 27 soru

Coğrafya: 18 soru

Vatandaşlık: 9 soru

Güncel Bilgiler: 6 soru

olmak üzere Genel Yetenek bölümünde 60 soru, Genel Kültür bölümünde 60 soru bulunmaktadır. Toplam 120 soru bulunmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

KPSS'DE DÜŞÜK PUANLA HANGİ KURUMLARA ATAMA YAPILIR?

KPSS'DE ÇIKAN ATATÜRK SORUSUNUN YANITI NEDİR?

2020 KPSS LİSANS SORU KİTAPÇIĞI YAYINLANDI MI?

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 KPSS LİSANS SINAVI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

KPSS P1 P2 P3 PUANLARI NEDİR VE NASIL HESAPLANIR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN