KPSS’ye Girecek Adaylara Son Dakika Uyarıları

KPSS’ye Girecek Adaylara Son Dakika Uyarıları

Memur olma hayalleri kuran milyonlarca kişi, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) ter dökecek

Liderlik Okulu Kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, sınav öncesinde ve sınav anında adayların işine yarayacak ve başarını artıracak 10 faktörü açıkladı.Devlette işe başlamanın ilk basamağı olan KPSS sınavının ilki 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Tüm adayların sınav öncesi ve sonrasında dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi veren Liderlik Okulu Kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, adaylara zorlu yarışta avantajlı kılacak ipuçlarını açıkladı. Adayları sınav öncesinde dikkat etmesi gereken noktalar konusunda uyaran Ergenç, şu bilgileri verdi:"Memur adaylarının sınavdan bir gün önce uykularını iyi almaları gerekiyor. Sınav sabahına uykusunu almış ve zinde bir şekilde uyanmaları sınav anında dinç olmaları açısından çok önemli.Sınav sabahı hafif bir kahvaltı yapmalarını öneriyoruz. Ağır ve yağlı besinlerin yer aldığı bir kahvaltı, sınav sırasında uyku hali oluşturabilir.Adaylar sınavdan bir gün önce mutlaka meteoroloji raporuna bakmalıdırlar. Hava durumuna uygun, rahat elbiseleri tercih etmelidirler. Sınav sırasında üşümek ya da sıcaktan bunalmak mümkün olabilir.Sınavda yanlarında mutlaka su olmalı. Ancak alacakları suyu dökülme ihtimaline karşın, ayaklarının yanına koymalıdırlar. Tüm sınav evraklarının ıslanmasını istemeyiz.Bir memur adayı olarak, sınavı olacağınız sıraya oturduğunuzda, sınava başlamadan bir kaç defa derin nefes alın ve gevşeyin. Nefes stres seviyesini azaltmak için birebirdir.KPSS gibi önemli sınavlarda stres yönetimi çok önemlidir. Stresinizi orta düzeyde tutmaya çalışın. Sınav öncesinde, herkesin eşit şartlarda yarıştığını, sizin dışınızdaki tüm adayların da stres düzeyinin yüksek olduğunu düşünün ve rahatlayın.Sınava en iyi bildiğiniz bölümden başlayın. Matematik ve Türkçe sorularının sınav sonucuna katkısı daha fazladır. Bu yüzden sınav sonunda vaktiniz kalırsa iki dersin sorularının üzerinden tekrar geçin.Sınavı erken terk etmeyin. Zamanınızın tümünü kullanın.Sınav sırasında sıkıldığınız ya da zorlandığınız anlarda bir kaç saniyeliğine de olsa kafanızı kaldırıp etrafınıza bakın. Dikkatinizi anlık olarak stres alanından uzaklaştırıp. tekrar yeni bir soruya konsantre olun.Sınav sonuçlarını optik forma kodlarken, soruları tek tek veya sınav bittiğinde tümünü kodlama yöntemlerini tercih etmeyin. Her sayfa bittiğinde üçer veya dörder soruyu kodlayarak, sonuçları forma geçirin. Bu şekilde kaydırma riskiniz en aza inecektir".

İZMİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN