Kuaförler ve berberler kapanacak mı? Çalışma saatleri belli oldu

Kuaförler ve berberler kapanacak mı? Çalışma saatleri belli oldu

Koronavirüs salgını sürecinin ilk döneminde uzun bir süre kapalı kalan berberler, kuaförler, güzellik salonlarının çalışma saatleri, son yayınlanan genelge ile belli oldu. Açıklanan yeni kararlara göre, kuaförler ve berberler, belli saatlerde açık olacak.

Artan vaka sayıları nedeniyle ülke genelinde yeniden önlemler hayata geçirilmeye başlandı. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte, kuaför ve berberlerin çalışma saatlerinde de yeni düzenlemelere gidildi. Yayınlanan genelgeye göre, hafta sonunda kuaför, berber ve güzellik salonları kapalı olacak...

KUAFÖRLER VE BERBERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Sokağa çıkma kısıtlaması kararıyla birlikte kuaför, berber ve güzellik merkezlerinin çalışma saatleri de güncellendi. Buna göre, bu meslek grupları sadece hafta için 10:00 ila 20:00 saatlerinde hizmet verebilecek. Hafta sonu kuaför, güzellik salonları ve berberler kesinlikle kapalı olacak.

KUAFÖRLER VE BERBERLER KAPANACAK MI?

Mart 2020 tarihinde Türkiye’de ilk kez görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile uzun süre kapalı kalan ve ardından açılan kuaför, güzellik merkezi ve berberler için herhangi bir kapatılma kararı bulunmuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tarz işyerlerinin kapatılmasına dair herhangi bir açıklama yapmadı. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelgede berberlerin kapatılmasına dair bir şey paylaşmadı.

kuaforler-ve-berberler-kapanacak-mi-calisma-saatleri-belli-oldu.jpg

TÜM TÜRKİYE’DE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında yeni tedbirleri açıkladı. Kovid-19 salgınınında vaka sayılarını düşürmek için bir dizi önlemler alındı. Bunlar arasında hafta sonu tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, hafta içi her gün de 21:00’den 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yeni bir karar alınıncaya dek hafta içi 21:00 ile 05:00 saatlerinde, hafta sonu Cuma günü saat 21.00'den pazartesi 05.00’e dek sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Yeni önlemler dâhilinde ilk sokağa çıkma kısıtlaması 1 Aralık 2020 saat 21.00’de başlayarak, 2 Aralık 2020 Çarşamba sabah saat 05.00 itibarıyla bitecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri bakkal, market, kuruyemiş ve kasaplar 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Sokağa çıkma yasağı olan günlerde genelgede paylaşılan zorunlu haller hâricinde şehirlerarası seyahatler toplu ulaşım araçlarıyla yapılacka.

Kısıtlama olan zamanlarda zorunlu durumlarda özel araçla şehirlerarası seyahat izinle yapılabilecek.

Kısıtlama dâhilinde hafta sonu ve hafta içi ekmek üretilen fırın/unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin ekmek satan bayileri açık kalacak.

Restoran ve lokantalar cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca paket servis ile hizmet verecek.

Sokağa çıkma yasağına uyulabilmesi adına istisna hâricindeki tüm iş yerleri hafta içi 20.00’de kapalı olacak.

Sokağa çıkma yasağı getirilen gün ve saatlerde 65 yaş ve üstü vatandaşların temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanacak.

Kısıtlama bulunan saat ve günlerde zorunlu durumlarda özel araçla şehirlerarası seyahat izinle yapılabilecek.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN