2023 Booker ödülünün sahibi Paul Lynch oldu

2023 Booker ödülünün sahibi Paul Lynch oldu

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan 2023 Booker Ödülü’nü ‘Prophet Song’ adlı kitabıyla İrlandalı yazar Paul Lynch kazandı. 50 bin sterlinlik ödülü kazanan beşinci İrlandalı sanatçı olarak kayıtlara geçti.

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan 2023 Booker Ödül gecesi Londra’da düzenlendi. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki İrlandalı yazar Paul Lynch, ‘Prophet Song’ adlı kitabıyla 50 bin sterlinlik 2023 Booker Ödülü’nü kazanan isim oldu.

Jüri, Lynch’in beşinci kitabını “duygusal hikaye anlatımının zaferi, cesur ve ilham verici” olarak nitelendirerek, zamanımızın sosyal ve politik kaygılarını büyük bir canlılıkla yansıttığına değindi.

28kr02-sonn.jpg

Lynch bu ödülü alan beşinci İrlandalı yazar oldu. Lynch ödülü kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu kitabı yazmak kolay değildi. Bu kitabı yazarak kariyerimi tehlikeye attığımı düşünüyordum. Ama yine de kitabı yazmak zorundaydım. Bu tür konularda başka seçeneğimiz yok. ‘Peygamberin Şarkısı’ Suriye’deki savaştan ve mülteci krizinden esinlenerek yazıldı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN