3. Uluslararası Bilim, Felsefe, Din Konferansı düzenlenecek

3. Uluslararası Bilim, Felsefe, Din Konferansı düzenlenecek

Bilim Felsefe Din Vakfı, 4 Haziran Pazar günü "3. Uluslararası Bilim, Felsefe, Din Konferansı" düzenliyor. Birçok yerli ve yabancı akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı konferans Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Konferansta; bilim, felsefe ve din arasındaki ilişkiyi ele alınacak. Bunun için de bu alanında uzmanlaşmış, dünyanın farklı noktalarından akademisyenler bir araya gelecek.

3 OTURUM 10 TEBLİĞ

10.00 - 19.45 saatleri arasında 3 oturum 10 tebliğ şeklinde gerçekleştirilecek.

Oturumlara Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Bulgen, Dokuz Eylül Üniversitesi Dinler Tarihi Bölümü'nden Prof. Dr. Zafer Duygu ve İTÜ Fizik Bölümü'nden Emre Onur Kahya, moderatörlük yapacak.

SİMÜLTANE ÇEVİRİ OLACAK

Hem İngilizce hem Türkçe sunumların yer alacağı simültane tercümenin de yapılacağı konferansın teması "Bilim Felsefe Din İlişkisi" olacak.

Bu kapsamda, katılımcılar bu 3 disiplin arasındaki etkileşimi ve bağlantıyı ele alacak.

Konuşmacılar, farklı perspektifler sunacak ve bilimsel, felsefi ile dini düşünce arasındaki ilişkiyi derinlemesine ele alacak.

whatsapp-image-2023-06-02-at-14-05-54-1.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN