4 yeni kitap raflarda

4 yeni kitap raflarda

Şair Ali Günvar’ın Eyzan ve Nisyan/Rapsodi şiir kitapları Ötüken’de ikinci baskısını yaparak okura sunuldu. Dört yazarın Selçuklular dönemindeki sanat ve kültürü incelediği ‘Saray ve Kozmos-Selçukluların Muhteşem Çağı’ kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından çıkarıldı. Ahmet Ziya Yıldırım’ın polisiye-psikolojik gerilim türünde kaleme aldığı ‘OXI’ kitabı, geçmiş hesaplaşmalar ve cinayetlerle çevrili sürükleyici bir hikâyeyi okurlarla buluşturuyor.

SALİHA SULTAN

ALİ GÜNVAR’IN KİTAPLARI ARTIK ÖTÜKEN’DE

Modern Türk şiirinin güçlü kalemlerinden şair Ali Günvar’ın kitapları artık Ötüken Neşriyat etiketiyle okurları ile buluşacak. Günvar’ın daha önce Yedi İklim’den basılan Eyzan, İstanbul Yayınları’ndan çıkan Nisyan/Rapsodi şiir kitapları Ötüken’de ikinci baskısını yaparak okura sunuldu.

13kr02-sol4.jpg

Şairin Eyzan kitabında 16 şiiri, Nisyan/Rapsodi kitabında ise 4 ana başlık altında 25 şiiri okurla buluşuyor. Günvar’ın dil, edebiyat, mimari ve siyaset üzerine kaleme aldığı düz yazılarının yer alacağı bir kitabı da önümüzdeki yıl yine Ötüken Neşriyat tarafından okurlarıyla buluşturulacak.

13kr02-sol2.jpg

SELÇUKLULARIN KÜLTÜREL MİRASIMIZA YAPTIĞI KATKININ KAYDI

Dört yazarın Selçuklular dönemindeki sanat ve kültürü incelediği ‘Saray ve Kozmos-Selçukluların Muhteşem Çağı’ kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Sheila R. Canby, Deniz Bayazıt, Martina Rugiadi ve A.C.S. Peacock imzalı kitap Erdem Gökyaran çevirisiyle raflarda. Kitapta, başlangıçta mütevazı bir Türk boyu olan, Orta Asya’dan Doğu Akdeniz’e uzanan güçlü ve kültürel açıdan üretken bir imparatorluk kuran ve 11. yüzyıldan 14. yüzyıla dek İslam dünyasına hükmeden Selçuklular’ın yönetimi altında vuku bulan sanatsal ve kültürel canlanmanın birer kanıtı niteliğindeki yaklaşık 250 objeye yer verilerek, bu heybetli hanedanın köken ve etkileri inceleniyor.

13kr02-sol1.jpg

KÜTÜPHANELERİN KÖŞE TAŞI GENİŞLETİLMİŞ BASKIYLA RAFLARDA

Sadık Usta’nın, dünyanın birçok prestijli üniversitesinin kütüphanelerinde yer alan ‘Türk Ütopyaları – Osmanlı’dan Cumhuriyet Dönemi’ne Özgürlüğü Düşlemek’ adlı kitabı genişletilmiş yeni edisyonu ve Kafka Kitap logosuyla yeniden raflarda yerini aldı. Bugüne kadar kütüphane raflarında bekleyen Türk ütopyalarının ilk kez Osmanlıcadan günümüz Türkçesine aktarıldığı eser, bilim dünyasının 300 yıldır tartıştığı ütopya kavramının sosyal bilimler üzerindeki etkisini ortaya koyuyor. Türk Ütopyaları, Türk ütopya yazarlarının özgürlük, eşitlik ve kardeşliğin olduğu toplum modelleri düşlediklerini ve bunun mücadelesini verdiklerini de gösteriyor.

13kr02-sol3.jpg

EDEBİYATIN PENCERESİNDEN BİR SERİ KATİL HİKÂYESİ

Ahmet Ziya Yıldırım’ın polisiye-psikolojik gerilim türünde kaleme aldığı ‘OXI’ kitabı, geçmiş hesaplaşmalar ve cinayetlerle çevrili sürükleyici bir hikâyeyi okurlarla buluşturuyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan kitap, travmaların yarattığı bir seri katile edebiyat penceresinden bakıyor. Yazar, 20’li yaşlarında işsiz bir genç olan Cenk, emekliliğe hazırlanan başkomiser Ragıp ve yeni polis Ahmet üçgenindeki bir cinayet hikayesini ele aldığı romanında, iç dünyanın bitmeyen hesaplaşmalarına hastalıkları ve cinayetleri de ekleyerek sürükleyici bir kurgu ortaya koyuyor.

13kr02-sol.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN