Çocukların hayal gücünü kanatlandıran sayfalar

Çocukların hayal gücünü kanatlandıran sayfalar

Hep kitap, Avustralyalı ödüllü çocuk kitapları yazarı Meg McKinlay’ın kaleme aldığı, sanatçı Matt Ottley’in resmettiği ‘Bir Kuş Yapacak Olsan’ kitabını Türkçeye aktardı. 6 yaş ve üzerine hitap eden kitap çocuk okurlarını hayal gücüne doğru nefes kesen bir uçuşa dahil ediyor.

Yazarın kitapta şiirsel dili ile görsel sanatlar, müzik ve edebiyat alanlarında çalışan çok yönlü bir sanatçı olan Ottley’in muhteşem resimlerine eşlik eden albenili anlatısı ile çocuklara merak duygusu ve sağlam bir kalp ile en ufak şeylerin mucizeye dönüşebileceğini gösteriyor. Gerçek anlamda bir kuşa şekil verme ve o kuşu uçurma sürecini anlatırken, anlatım, yaratıcı sürecin sessiz ve hareketli bir metaforunu sunuyor.

Yazar kitapta çocuklara ayrıca şöyle sesleniyor: “Derin nefes al / ve acele etme. / Kuş yapmak / aceleye getirilecek bir iş değildir.” Kitabın resimlerine imza atan Ottley, Avustralya’nın en popüler yazar-illüstratörlerinden biri olarak tanınıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN