Ahmet Kaya’nın şarkıları AKM’de yankılanacak

Ahmet Kaya’nın şarkıları AKM’de yankılanacak

Besteleri ve sesiyle ardında unutulmaz izler bırakan Ahmet Kaya vefatının 22’nci yılında konserle anılıyor.

Kasım 2000’de Paris’te hayata veda eden sanatçı, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu tarafından verilen bir konserle anılacak. Topluluk Kaya’nın vefatının 22. yıl dönümünde, sanatçının sevilen şarkılarından oluşan özel bir konserle Atatürk Kültür Merkezinde sahne alacak.

13 Aralık Salı akşamı saat 20.00’da başlayacak konserde Sevingül Bahadır, Cihan Okan, Jülide Karan ve Enver Merallı solist olarak yer alacak. Benzersiz sesi ve yorumuyla 1980’li ve 90’lı yıllara damga vuran sanatçı 1984 ve 2000 yılları arasında çıkardığı 22 albümüyle müzik tarihimize ‘özgün müzik’ kavramını getirmişti. 1999 yılında düzenlediği bir ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 10.5 yıl hapis istemiyle iki ayrı dava açılan Kaya, aynı yıl Türkiye’den ayrılarak, Fransa’nın başkenti Paris’e yerleşmişti.

Ahmet Kaya, ölümünden sonra Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü. Sanatçı, konserde ‘Kum Gibi’, ‘Hani Benim Gençliğim’, ‘Mahur’ gibi en sevilen şarkılarıyla hatırlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN