Altın Portakal’da deprem: Demirkubuz ve Güneş hariç yedi yönetmen festivalden çekildi

Altın Portakal’da deprem: Demirkubuz ve Güneş hariç yedi yönetmen festivalden çekildi

Antalya Film Festivali’nde ‘Kanun Hükmü’ filminin çıkarılmasına bir tepki de yarışmacılardan geldi, 27 film festivalden geri çekildi. Uzun metrajda 7 yönetmen filmini çekerken, Zeki Demirkubuz, İsmail Güneş’in isimleri ise bu listede yer almadı.

SALİHA SULTAN

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel kategorisine yer alan ‘Kanun Hükmü’ filminin belgeseldeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle festivalden çıkarılmasına sinema dünyasında tepkiler sürüyor. Kararın ardından, festivalin jüri üyelerinin istifasının sarsıntıları sürerken, festivalde yarışan filmlerin yönetmen ve yapımcıları da filmlerini festivalden çekme kararı aldı.

Festivalin ulusal uzun metraj, belgesel, kısa metraj yarışmalarında yarışan isimler ortak bir duyuru yayımladı.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Kanun Hükmü filminin yarışma programından çıkartılmasını, sanatsal ifade özgürlüğüne açık bir tehdit olarak görüyoruz. Özü itibariyle topluma ait olan festivallerin sansüre boyun eğmesinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. “Kanun Hükmü” filmi, Ulusal Belgesel Yarışması’ndaki yerini alana dek, filmlerimizle festivalde yer almayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Duyuruda festivalin uzun metraj kategorisinde yarışan 10 yapımdan 7’sinin, Kıvanç Sezer, Melisa Önel, Mete Gümürhan, Vuslat Saraçoğlu, Cemil Ağacıklıoğlu, Selman Nacar ve Nehir Tuna’nın filmlerinin festivalden çekildiği görüldü. Zeki Demirkubuz, İsmail Güneş ve Miraç Atabey’in filmlerinin ise bu listede yer almadığı dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN