34. Ankara Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

34. Ankara Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

34. Ankara Film Festivali, önceki akşam Büyülü Fener Sinemaları’nda gerçekleşen kapanış töreni ile tamamlandı. Film festivalinde ödüller sahiplerini bulurken “en iyi yönetmen” dahil toplamda yedi ödül kazanan yönetmen Ayşe Polat’ın “Kör Noktada” filmi geceye damga vurdu.

34. Ankara Film Festivali, filmlerin izleyici ile buluştuğu Büyülü Fener Sinemaları'nda yapılan kapanış töreni ile tamamlandı. Festivalde ödüller sahiplerini bulurken Ayşe Polat imzalı “Kör Noktada” filmi gecenin en ses getiren filmi oldu.

“En iyi film ödülü”, “Karganın Uykusu” ile Tunahan Kurt’un olurken, “en iyi yönetmen” dahil toplamda yedi ödül kazanan yönetmen Ayşe Polat’ın “Kör Noktada” filmi geceye damga vurdu. “Jüri özel ödülü” Fikret Reyhan’ın “Cam Perde” filmine verildi. “Mahmut Tali Öngören İlk Film Ödülü”nü ise “Sanki Her Şey Biraz Felaket” filmiyle Umut Subaşı kazandı. Subaşı’nın filminin başrolündeki dört oyuncuya (Melis Sevinç, Mert Can Sevimli, İbrahim Arıcı, Melisa Bostancıoğlu) ödül verilmedi ancak özellikle tebrik edildiler. Açılışta olduğu gibi kapanışta da törenin sunuculuğunu Ünsal Ünlü yaptı.

EKONOMİK ŞARTLAR FESTİVALİ ETKİLEDİ

Ekonomik sıkıntılar film festivalinde oldukça hissedilirken bütçede kısıntıya gidilerek mütevazi bir organizasyon gerçekleştirildi.

Cumhuriyet'ten Orhut Atmış'ın haberine göre, diğer bir kriz de bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin iptali sonrası Ankara’da “Ulusal Yarışma”ya seçilen birkaç filmin “strateji” bahanesiyle, yani ilk kez gösterim şartı olan İstanbul Film Festivali’nde yarışabilmek için Ankara’dan çekilmesi oldu. Etik açıdan sorunlu ve filmlere büyük ilgi gösteren, salon önünde kuyruklar olan başkent izleyicisine karşı “ayıp” olarak değerlendirilen bu riskli strateji nedeniyle festivalde yedi film yarıştı. Sonuçta Ankara’da da 100 bin TL para ödülü var ve önümüzdeki yıl İstanbul’da veya tekrar Ankara’da yarışmaya seçileceğiniz garanti değil...

CUMARTESİ ANNELERİ UNUTULMADI

Bütün bunlar festivalin kapanış töreninde önemli, ilgi çekici ve keyifli anların yaşanmasına elbette engel olmadı. “Kör Noktada” filminin yönetmeni Ayşe Polat ve sanat yönetmeni Osman Özcan, filmlerinin konusuyla da bağlantılı olarak Cumartesi Anneleri’ne selam yolladı. Törene katılamayan bir başka ismin yerine ödülü almak için sahneye çıkan yine aynı filmin küçük oyuncusu Çağla Yurga’nın performansı övüldü. Hatta jüri başkanı Derviş Zaim, “Bunu söylemem doğru mu bilmiyorum ama içimden söylemek geliyor. Sanırım çok önemli bir oyuncuyla birlikteyiz ve onu çok uzun yıllar boyunca çok daha olgun performanslarla göreceğimizi umuyor ve inanıyorum” yorumunu yaptı. “Aniden” filmindeki rolüyle “en iyi kadın oyuncu ödülü”nü kazanan Defne Kayalar, kadın rollerinin daha da gelişmesi, daha çeşitlenmesi ve derin bir hale gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tören, ödül kazananların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kapanış töreninde verilen ödüller şu şekilde:

Film: Karganın Uykusu - Tunahan Kurt
Jüri özel ödülü Cam Perde - Fikret Reyhan
Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü: Sanki Her Şey Biraz Felaket - Umut Subaşı
Yönetmen: Ayşe Polat - Kör Noktada
Kadın oyuncu: Defne Kayalar - Aniden
Erkek oyuncu: Ahmet Varlı - Kör Noktada
Yardımcı kadın oyuncu: Nihan Okutucu - Kör Noktada
Yardımcı erkek oyuncu: Öner Erkan - Aniden
Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü: Ayşe Polat - Kör Noktada
Görüntü yönetmeni: Patrick Orth - Kör Noktada
Sanat yönetmeni: Osman Özcan, Görkem Canbolat - Kör Noktada
Özgün müzik: Saki Çimen - Annesinin Kuzusu
Kurgu: Serhad Mutlu, Jörg Volkmar - Kör Noktada
SİYAD En İyi Film Ödülü: Karganın Uykusu - Tunahan Kurt
En iyi belgesel Film: Kavur - Fırat Özeler
En iyi kısa film: Kurbağalar - Vehbi Bozdağ
VEKAM Özel Ödülü: Laf Aramızda Engürü Kahve - Özlem Mengilibörü ve Can Mengilibörü

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN