Aziz İstanbul’u artık 7’nci tepeden seyredeceğiz

Aziz İstanbul’u artık 7’nci tepeden seyredeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihi Bulgur Palas binasını satın aldı. Uzun yıllar Osmanlı Bankası’nın arşivi olarak kullanılan ancak uzun süredir atıl durumda kaldığı için harab olan bina restore edilerek, kültür kompleksine dönüştürülecek. Tarihi yarımadanın 7’nci tepesinde yer alan binanın muhteşem manzaralı kulesi ise halkın ziyaretine açılacak.

SALİHA SULTAN | KARAR 

Fatih Cerrahpaşa’da bulunan tarihi Bulgur Palas binası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alındı. İttihat ve Terakki Cemiyeti döneminde Bolu Milletvekili Mehmet Habib Bey tarafından yaptırılan Bulgur Palas, geçen aylarda satışa çıkartılmıştı. Tarihi yapı için istenen bedel ise 30 milyon Türk lirası olarak açıklanmıştı. İBB’nin satın aldığı tarihi yapı için müjdeli haber İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “İstanbul’un yedinci tepesi artık İstanbulluların. Tarihi yarımadanın 7. tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas’ı satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm İstanbulluların kullanacağı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da, yapının, orijinalliğini koruyacak şekilde restore edileceğini, ardından kulesinin de halka açılarak, sergileme ve arşiv alanlarıyla bir kültür kompleksine dönüştürüleceğini açıkladı. Bir dönem Osmanlı Bankası’nın arşiv binası olarak kullanılan tarihi bina daha sonra Garanti Bankası’na devredildi.

Sonrasında yeniden boşaltılan bina, yıllarca kaderine terk edildi. Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan yaklaşık 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı da geçen Ocak 2021’de İBB Meclisi’nde kabul edilmişti.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN