Barthes’ın en önemli makalesi Buzdokuz’da

Barthes’ın en önemli makalesi Buzdokuz’da

Şiir, teori ve eleştiri dergisi Buzdokuz, 16’ncı sayısının sunuşunda “Bitmiş bir yasın ardından değil başlayan uzun bir yasın olduğunu bilerek çıkıyoruz” ifadesi ve ‘6 Şubat 2023, 7.7 & 7.6’ ile açılan sayfalarıyla okur karşısında.

Eleştiriyi gündeminde tutan dergi Caps Lock bölümünde Atakan Yavuz çevirisiyle Fransız felsefeci ve edebiyat eleştirmen Roland Barthes’ın önemli makalesi ‘Üçüncü Anlam’ ile Hayriye Ünal’ın ‘Kavramlarla Akif Kurtuluş’un Dünyası’ yazısına yer veriyor. Emrullah Şekerci’nin ‘Biçim-bozumun Üç İşlemi’, Leyla Arsal’ın Atakan Yavuz’un yeni kitabına dair yazısı gibi birçok metin de derginin sayfalarında. Burak Ş. Çelik’in poetik görüşlerini ‘Diyalektik Şiir Manifestosu’ adı altında 25 maddede ilan ettiği Türk şiirinde açılım sağlayacak manifesto da dergide.

12kr02-son.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN