Basının objektifinden Amerika’nın çöküşü

Basının objektifinden Amerika’nın çöküşü

Sinemalarda beşi yerli 12 yeni film vizyonda. Filmlerde Alex Garland’ın ‘İç Savaş’ı (Civil War) öne çıkıyor. Amerikan hükümeti ve eyaletler arasında yaşanan güncel olaylara denk gelişi nedeniyle tartışmalara konu olan film bir grup gazetecinin objektifinden Amerika’nın çöküşün eşiğine gelişini işliyor. 1970’li yıllarda Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği ‘Arap Kadri’den uyarlanan film ise izleyiciye salonlarda kahkaha vadediyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün beşi yerli 12 film vizyona giriyor. Korkudan drama, maceradan komediye her zevke hitap eden filmlerde ‘28 Gün Sonra’, ‘Ex Machina’ ve ‘Yok Oluş’ gibi kült filmlerin senaristi Alex Garland’ın yazıp, yönettiği ‘İç Savaş’ (Civil War) öne çıkıyor.

19kr02-vizyon3.jpg

Oscarlı oyuncu Kirsten Dunst ‘İç Savaş’ filminde tecrübeli bir savaş fotoğrafçısı olan Lee karakterine hayat veriyor.

Amerikan hükümeti ve eyaletler arasında yaşanan güncel olaylar sebebi ile öngörüsel bir programlama yani halkı olacaklara hazırlayan bir film olduğu konusunda çokça tartışma yaratan film, federal hükûmete karşı ayaklanan 19 eyaletin ülkeyi iç savaşa sürüklemesini, yani Amerika’nın çöküşünü konu alıyor. Özellikle Teksas ve Kaliforniya’nın bağımsızlığını ilan etmesinin dikkat çektiği senaryo, iç savaşı sırasında bir grup gazetecinin hayatlarının en büyük hikayesini anlatmak için girdikleri büyük mücadeleyi beyazperdeye taşıyor.

Filmin kadrosunda tanınmış oyuncu Kirsten Dunst dışında Jesse Plemons, Nick Offerman, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Karl Glusman, Sonoya Mizuno, Jonica T. Gibbs ve Jess Matney gibi isimler yer alıyor. Film, 12 Nisan’da gösterme girdiği Amerika’da 25,7 milyon dolarlık hasılat yaparak seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı.

19kr02-vizyon4.jpg

Arap Kadri

ARAP KADRİ: Yerli yapımlarda Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği, 70’li ve 80’li yıllarda Fırt dergisinde yayınlanan çizgi serisinden uyarlanan ‘Arap Kadri’ filmi öne çıkıyor. Emre Kavuk’un yönettiği filmde Ahmet Mümtaz Taylan ve Necip Memili yaşadıkları ormanda birbiriyle sürekli çatışan Arap Kadri ve Tarzan’a hayat veriyor.

AŞK FİLMİ: Cemre Baysel ile İlhan Şen’in başrolünü paylaştığı romantik yapım ‘Aşk Filmi’ popüler bir top model olan ‘Yaz’ın, film yönetmeni ‘Uzay’ ile yaşadığı aşkı konu alıyor. Yönetmenliğini Deniz Denizciler’in üstlendiği filme Sezen Aksu, Nilüfer, Müslüm Gürses ve Tan Taşçı’nın aşk şarkıları eşlik ediyor.

KİMSESİZ: Rıdvan Ahmet’in yönettiği, Recep Bülbülses, Nezir Yıldırım ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların rol aldığı ‘Kimsesiz’ filmi de şarkıcı olmak için İstanbul’a giden Nezir’in dramatik öyküsünü izleyiciye aktarıyor.

ÇILGIN YOLCULUK: Ahmed El Gendy imzalı komedi filminde Hesham Maged, Hannah El-Zahed, Mohamed Tharwat gibi oyuncular rol alıyor. Film evinde ortaya çıkan ışıklı kapıdan geçtiğinde paralel bir dünyaya geçiş yapan Saleh’in macerasını anlatıyor.

dali.jpg

Dali’yi Beklerken

DALI’Yİ BEKLERKEN: Yönetmen koltuğunda David Pujol’un oturduğu, oyuncu kadrosunda ise José Garcia, Ivan Massagué ve Pol López’in yer aldığı ‘Dali’yi Beklerken’, ünlü ressam Salvador Dali’nin köyüne gitmesi ile yaşamı hepten değişen başarılı bir şefin öyküsünü ele alıyor.

YERLİ KORKULAR: Yerli gerilim ve korku sevenler ise bu hafta sinemada Aykut Taşkın’ın paralel evrende bir hikayeyi işlediği ‘Bulanık’, Emrah Tarım’ın cinli hikayesi ‘Nûfer’ filmlerini izleyebilir.

19kr02-vizyon2.jpg

Demon Slayer

ÇOCUKLARA İKİ ANİMASYON: Beyazperdede bu hafta çocukları ise ‘Meraklı Kedinin Yaşamı’, ‘Robot Düşleri’ animasyonu bekliyor. Popüler manga Demon Slayer’ın (İblis Keser) hayranları ise serinin son filmi ‘To the Hashira Training’ filmini sinemada izleyebilecek.

19kr02-vizyon1.jpg

Tutsak Abigail

MASUM BALERİN DURAKULA’NIN KIZINA DÖNÜŞÜRSE

Sinemaseverlerin merakla beklediği, kült korku filmi ‘Çığlık’ serisinin yönetmenleri Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett’in bu kez korku ve komediyi harmanladığı ‘Tutsak Abigail’ filmi de bugün vizyonda. Filmin başrollerinde, yönetmenlerin ‘Çığlık’ filmlerinde de birlikte çalıştığı Melissa Barrera’nın yanı sıra Dan Stevens, Kathryn Newton, Alisha Weir, William Catlett, Kevin Durand ve Giancarlo Esposito rol alıyor. Genç yaşta hayatını kaybeden ‘Euphoria’ yıldızı Angus Cloud da kadroda.

Film, yeraltı dünyasından güçlü bir ismin on iki yaşındaki balerin kızını kaçıran bir grup suçluya odaklanıyor. Bu suçluların yapması gereken tek şey, 50 milyon dolarlık fidyeyi alana kadar kıza bir gece göz kulak olmaktır. Ancak karşılarındaki normal görünen kız efsane vampir ‘Drakula’nın kızı’ çıkınca işler planladıkları gibi gitmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN