Başrolü kapan 'Kara Dul' kız kardeşiyle yarışıyor

Başrolü kapan 'Kara Dul' kız kardeşiyle yarışıyor

Sinemalarda bugün 5 yabancı yapım vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan filmi salgın nedeniyle iki yıldır takipçilerinden uzak kalan Marvel Sinematik Evreni'nin 'Black Widow' (Kara Dul) yapımı. Daha önce yan karakter olarak görülen Rus suikastçi Natasha Romanoff'un kişisel hikayesine odaklanan filmde, Kara Dul'u yine Scarlett Johansson canlandırıyor. Johansson filmde 'yeni bir süper kahraman' olarak doğsa da sinema eleştirmenleri kız kardeşi Yelena'yı oynayan Florence Pugh'a övgüler diziyor.

SALİHA SULTAN

Bir yıllık Kovid arasından sonra geçen hafta kapıları yeniden açılan sinema salonlarında bugün 5 yabancı yapım vizyona giriyor. Geçen hafta iki yapımla vizyonda yer alan yerli sinema bu hafta da salonlara mesafesini koruyor.

Haftanın öne çıkan yapımı ise salgın nedeniyle iki yıldır takipçileriyle buluşamayan Marvel Sinematik Evreni'nde yeni bir dönemi başlatma iddiasıyla beyazperdeye gelen 'Black Widow' (Kara Dul).

Yenilmezler (Avengers) ekibinin yetenekli casusu Natasha Romanoff, nam-ı diğer (Kara Dul) Marvel ekibine 2010 yapımı Iron Man 2’de katılmış, ‘Avengers: Endgame’ filminde öldürülmüştü.

Bu kez Rus suikastçi Romanoff'un solo hikayesini öne çıkaran yeni filmde 'Kara Dul'u karakteri daha önce de oynayan Amerikalı BAFTA ödüllü oyuncu Scarlett Johansson canlandırıyor. Oyuncuya Florence Pugh, David Harbour, O-T Fagbenle ve Ray Winstone'nin eşlik ettiği filmin yönetmenliğini Cate Shortland üstlendi.

Natasha'nın 90'larda Ohio'da Amerikalı bir çift gibi davranan Rus ajanı ebeveynleriyle yaşadığı, genç bir kız olduğu günlerde başlayan filmde bir de kız kardeşi var: Yelena (Florence Pugh). Unutmadan, filmi izleyen birçok sinema eleştirmeni Johansson'dan çok karakterin kız kardeşi rolünü canlandıran Pugh'a övgüler dizmiş durumda.

GERİLİM SEVENLER BURAYA

Haftanın diğer bir yapımı Amerikan sinemasının gişe rekortmeni, doğaüstü korku serisi ‘Korku Seansı’nın üçüncü filmi 'Katil Şeytan'. Michael Chaves'in yönettiği; Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard, Charlene Amoia ve Sterling Jerins'in başrolünde oynadığı filmde paranomal davaları çözüme kavuşturmaya çalışan Warren çifti; şeytani güçlerin kontrolündeki gerçek bir cinayetin hikayesini çözmeye çalışıyor.

01.jpgKatil Şeytan

Şeytanın musallat olduğunu düşündükleri bir gencin cinayet zanlısı olduğu davaya başlayan çift, geçmişten günümüze uzanan kanlı bir sırrı açığa çıkarmaya çalışacak. Sam Barrett'in yönetmen koltuğunda oturduğu haftanın bir diğer korku ve gerilim filmi 'Lanetli Kardeş'; çizdiği resimlerin bir dizi cinayetle bağlantılı olduğunu fark eden bir kızın hikayesini odağına alıyor.

Amanda Woodhams, Liam Graham ve Nicola Bartlet'ın rol aldığı film korkunç rüyalar gören ve bunları tuvale aktarmaya başlayan genç bir kadının bir süre sonra çizdiklerinin gerçek hayatta işlenen cinayetler olduğunu fark etmesini izleyiciye aktarıyor.

01-001.jpgLanetli Kardeş

Harry Macqueen'in yönettiği Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood ve Nina Marlin gibi isimlerin rol aldığı 'Süpernova' filmiyse; demans teşhisi konan bir adamın arkadaşı ile birlikte karavanla tüm İngiltere'yi gezme hikayesi. Standart bir yol filmi olarak görülebilecek film öte yandan yolculuk boyunca ikili arasındaki birçok hesaplaşmaya da gebe.

01-002.jpgSüpernova

BU FİLM ÇOCUKLARA: HER ŞEYİN MÜMKÜN OLDUĞU BİR ÜLKE

Geçen hafta sinemalarda pas geçilen çocuklara kapılar bu hafta açılıyor. Evan Tramel yönetimindeki animasyon ‘Düşler Ülkesi’ Barney, Scout ve Axle'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyacak. Film, her şeyin mümkün olduğu bir yer olan Düşler Ülkesi'ne gitmek için yola koyulan Scout, Axle ve Barney'ın yolculuk boyu birbirleriyle yakınlaşmalarını konu ediniyor.

01-003.jpgDüşler Ülkesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN