Bizans döneminden kalma levha ve matara ele geçirildi

Bizans döneminden kalma levha ve matara ele geçirildi

Aydın'da tarihi eser kaçakçılığı yapacağı belirlenen 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin aracında Bizans dönemine ait metal levha ve matara ele geçirildi. Metal levhanın üzerindeki figürlerin Hz. İsa'nın hayatından kesitler olduğu değerlendirildi.

Aydın'ın Germencik ilçesinde 2 kişinin ellerindeki tarihi eserleri satacağı belirlendi. Jandarma ekiplerinin çalışmasında şüpheliler gözaltına alındı, tarihi eserler Aydın Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser satışı yapacağı belirlenen kişilerin bulunduğu otomobili durdurdu.

66

Araçta yapılan aramada Bizans dönemine ait ve Hz. İsa'nın hayatından kesitlerin olduğu değerlendirilen 27,5 x 16 santimetre ebatlarında 3 parça halinde madeni levha ile matara bulundu.

Şüpheliler N.A ile eşi R.A gözaltına alındı. Tarihi eserler Aydın Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

666

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN