Botticelli’nin “Kederin Adamı” 45,4 milyon dolara satıldı

Botticelli’nin “Kederin Adamı” 45,4 milyon dolara satıldı

Rönesans Dönemi’nin en büyük ressamlarından İtalyan sanatçı Sandro Botticelli’nin Hz. İsa'yı betimlediği “The Man of Sorrows” (Kederin Adamı) adlı eseri Sotheby’s Müzayede Evi tarafından 45,4 milyon dolara satıldı.

SELÇUK ACAR

1145 Floransa doğumlu, asıl adı Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi olan Sandro Botticelli’nin 1500 yılı olarak tarihlendirilen “Kederin Adamı” tablosu Sotheby’s'in New York merkezinde açık artırmaya sunuldu.

Sotheby’s’in “fijital” (fiziksel ve dijital) canlı akışlı “Master Paintings Part I” müzayedesinin merkezinde yer alan tablo, 7 dakika süren açık artırma sonucunda 45,4 milyon dolara alıcı buldu.

Botticelli’nin 1480’de yaptığı “Madalyon Tutan Genç Adam” portresi de yaklaşık bir yıl önce yine Sotheby’s tarafından 92,2 milyon dolara satılmıştı.

whatsapp-image-2022-01-28-at-00-35-02.jpeg

1445’ten 1510’a kadar Medici ailesinin himayesi altında Floransa’dan Yüksek Rönesans adamı olarak yaşayan ressamın eserleri arasında, Uffizi Galerisi’nde bulunan “Venüs’ün Doğuşu” ve “Primavera” da bulunuyor.

New York, Sotheby’s Old Masters Resim Bölümü Başkanı Christopher Apostle satışla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Botticelli’nin ‘Man of Sorrows’u şimdiye kadar karşılaştığım en güçlü, alçakgönüllü eserlerden biri. Dindar görünse de, muazzam bir insanlığın resmidir – evrensel bir dil konuşan insan ıstırabı ve maneviyatının bir portresi. Bugünkü satış sonucu, yalnızca gücünün ve öneminin değil, aynı zamanda yaklaşık 500 yıl önce yapılmış eserlerin zamanın ötesine geçtiğinin bir kanıtıdır.”

Bu arada, Christie's Müzayede Evi de benzer şekilde Hz. İsa'yı tasvir eden Leonardo da Vinci'nin "Salvator Mundi" adlı eserini, 2017'de Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman'a 450,3 milyon dolara satarak bugüne kadarki en yüksek fiyata satılan tablo rekoruna imza atmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN