Bu arabanın şoförü Murakami ve Çehov

Bu arabanın şoförü Murakami ve Çehov

Sinema salonlarında 6’sı yerli 9 film vizyonda. Takvimde Oscar’ın bu yılki en güçlü adayları arasında görülen Japon yapımı ‘Drive My Car’ filmi öne çıkıyor. 1Q84 romanının yazarı Haruki Murakami’nin kısa öyküsünden uyarlanan filmde, yönetmen Ryûsuke Hamaguchi, son iki yüzyılın edebiyat ustaları Murakami ve Çehov’un dünyasını bir arabanın içindeki karakterlerde ustaca dengeleyerek anıtsal bir başyapıta imza atıyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün 6’sı yerli 9 film vizyona girdi. Vizyonda Japonya’nın Oscar adayı olarak 2022 Oscar Ödülleri Kısa Listesi’ne giren ve yılın favorisi olarak görülen ‘Drive My Car’ filmi öne çıkıyor. Ryûsuke Hamaguchi tarafından yönetilen ve Çok satan 1Q84 romanının yazarı Haruki Murakami’nin kısa öyküsünden uyarlanan Drive My Car’ın başrollerinde Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada yer alıyor. Film, Hidetoshi Nishijima tarafından canlandırılan Yusuke Kafuku’nın karısının ölümünün ardından, Rus yazar Anton Çehov’un ‘Vanya Amca’ oyununu yönetmek üzere Hiroşima’ya gittikten sonra yaşadıklarını konu alıyor.

featured-drive-my-car.jpeg

Yönetmen filmde edebiyat dünyasında son iki yüz yılın saygın, birbirinden farklı hikaye tekniği olan iki ustasını bir araya getiriyor, Murakami ve Çehov’un tarzlarını tamamen yeni bir ortamda, bir arabanın içinde filmin karakterlerinde ustaca dengeleyerek anıtsal bir başyapıta imza atıyor.

YERLİ YAPIMLARDAN BEYAZPERDE ÇIKARMASI: Yaklaşık iki yıl süren pandemi sürecinde vizyona mesafeli duran yerli yapımlar bu hafta atağa geçmiş durumda. Yerli yapımlarda yönetmen koltuğunda ‘Filinta’ ve ‘Halka’ dizilerinin yönetmeni Süleyman Mert Özdemir’in oturduğu ‘Anka’ öne çıkıyor. Senaryosunu Ozan Akbaba’nın yazdığı film, çocukluğunda ailesini bir kaza sonucu kaybeden Murat’ın, bu travmasıyla mücadele ederken bir yandan araba yarışlarında ismini duyurmasını anlatıyor.

Filmde, Ozan Akbaba, Serdar Orçin, Atilla Şendil başrolleri paylaşıyor. Filmdeki yarış sahneleri ise sinema ve reklam filmlerinin meşhur aksiyon yönetmeni Marc Schölermann ile çekildi. Gerilim ve bilim-kurgu türündeki ‘İlk Temas’ filminin senaryosunu ve yönetmenliğini Atilla Barışer üstleniyor.

Film, yalnız bilime inanan bir profesörün, yaşadığı dağ evinde başına gelen tuhaf olay sonrası yaşamının değişmesini işliyor. Filmde, Bekir Annıak, Bedirhan Barışer, Maksut Kesici oynuyor. Ruhani bir varlıkla evli olduğunu iddia eden bir kızla ilgili araştırma yapmaya giden gazetecilerin başına gelenlere odaklanan ‘Gelin’ adlı korku filmini Berkay Berkman yönetiyor, İrem Kök, Necla Kondak, Berkay Berkman ile Alp Taş başrolleri paylaşıyor. Yarıyıl tatilindeki çocuklarını sinemaya götürmek isteyen aileler ise Leon Ding’in yönettiği animasyon filmi ‘Ayı Kardeşler: Macera Parkı’ veya yerli animasyon ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2’yi tercih edebilir.

YÜZÜMÜZ BİRAZ GÜLSÜN DİYENLER BURAYA

Yönetmen koltuğuna Günay Günaydın’ın oturduğu ‘Yıldızlar da Kayar’ filmi komediseverler için bugün beyazperdede. Cem Kılıç, Ceyda Olguner, Cezmi Baskın, Hakan Burak Bozdoğan ve Müge Coşkun’un rol aldığı yapım, köyde yaşamak zorunda kalan bir popstarın başından geçenleri konu ediyor. Diğer yerli komedi ‘Hadi Be!’ de arkadaşları Nizo ve Mıstık yüzünden kendisini olmadık işlerin içinde bulan Tevfik’in hikayesini anlatıyor. Oğuz Yalçın’ın yönettiği filmde, Burçin Bildik, Ferdi Sancar rol aldı.

4116810.jpg

ÖRÜMCEK ADAM’IN BAŞROLÜ ŞİMDİ DE DİSTOPİK EVRENDE

Başrolünde şu an vizyonda olan Örümcek Adam’ı canlandıran Tom Holland ve Daisy Ridley, Demian Bichir’ın rol aldığı ‘Kaos Yürüyüşü’ aksiyon ve bilim kurgu sevenler için vizyonda. Patrick Ness’in ‘Chaos Walking’ roman serisinin ilk kitabı ‘The Knife of Never Letting Go’dan sinemaya uyarlanan film, kadınların tamamının öldüğü, erkeklerin ise birbirilerinin düşüncelerini gürültü şeklinde duyduğu distopik bir dünyada geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN