Caz dünyasının acı günü: Ayşe Gencer hayatını kaybetti

Caz dünyasının acı günü: Ayşe Gencer hayatını kaybetti

Türk caz müziğinin usta vokali Ayşe Gencer 65 yaşında vefat etti. Gencer’in cenazesi yarın öğle namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türkiye’de caz müziği denilince akla ilk gelen isimlerden olan İlham Gencer ve Ayten Alpman’ın kızı, müzisyen ve oyuncu Bora Gencer’in ablası ünlü caz vokalisti Ayşe Gencer (62) vefat etti. Bir süredir tedavi gördüğü öğrenilen Gencer’in vefatını müzisyen Kerem Görsev, sosyal medya hesabından duyurdu. Sanatçının vefat haberinin ardından sosyal medyada başsağlığı mesajları art arda geldi, Aysun Kocatepe Gencer’in ardından “Caz müziğinin değerli sesi Ayşe Gencer’i kaybetmişiz. Ailesine, sevenlerine baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullanırken, Ferit Odman “Çok erken gittin Ayşe Abla” diye yazdı. Gencer’in cenazesi 1 Ocak 2023 Pazar günü (yarın) öğle namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AYŞE GENCER KİMDİR?

Ayşe Gencer, piyano öğretmeni olan babaannesinden ilk derslerini aldı. 18 yaşında TRT İstanbul radyosunun açtığı Hafif Batı Müziği Vokal Yarışması’nı kazandı. Bodrum Jazz Now adlı kulüpte, piyanoda Tuna Ötenel, kontrbasta Nezih Yeşilnil ve davulda Cankut Özgül eşliğinde caz söylemeye başladı. Erol Pekcan’dan destek gördü, cesaretlendi. 1988’de trompet sanatçısı İmer Demirer ile evlendi. Akbank, Yapı Kredi, Antalya, Bodrum, Ankara caz festivalleri, gibi birçok festivalde sahne alan gençer, TRT Caz Orkestrası, İstanbul Klarnet Korosu ile de konserler verdi. Gencer, çok sevdiği standartlardan biri olan Everything Happens To Me adlı parçayı bas sanatçısı İlkin Deniz’in Amerika’da yayınlanan ‘Old School Jazz Standartları’ albümünde seslendirdi. Gencer 2011’de ilk albümü Bud Beatiful’u çıkarmıştı.

ll.jpgAyşe Gencer ve annesi Ayten Alpman

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN