Cinayeti muhtemelen kör bir kayıkçı gördü

Cinayeti muhtemelen kör bir kayıkçı gördü

Yazar Bilgehan Uçak’ın imkansız bir aşk hikayesini kaleme aldığı ilk romanı ‘Akşamlar Artık Serin’den, yazar Cengiz Çelik’in maceracı ruhunu ortaya koyduğu gizemli bir eski İstanbul gizemini anlattığı ‘Anahtar’ romanına haftanın öne çıkan yayınlarını KARAR okurları için derledik.

SALİHA SULTAN

Daha önce Futbol mu, Yok Daha Neler ve Operada Mücella Suzan kitaplarına imza atan Bilgehan Uçak'ın ilk romanı ‘Akşamlar Artık Serin’ Everest Yayınları tarafından okura sunuldu. Kış günlerinde roman okumayı sevenlerin bir solukta okuyacağı romanda yazar ‘iyi aile çocuğu’ Selim ve Müjgan’ın fırtınalı aşk hikayesini anlatıyor okura. Usta yazar Selim İleri ise kitap arka kapağında şöyle anlatıyor romana dair hislerini: “Akşamlar Artık Serin’i hüzünlenerek okudum, ‘çok severek de’ diyebilirdim. Ama acı ilişkilerin, kopuşların, imkansız aşkların romanı sevilerek okunmuyor. Hele, ıssız gerçekliğe izlenimlerden oluşan gölgeli bir dünya eşlik ediyorsa… Bilmiyorum, bir romanda da olsa ‘hayat’ değiştirebilir miydi? Romancı kaskatı bırakmış.”

24kr2-aksamlar-artik-serin-1.jpg

200 Sayfa-15 TL

CİNAYETİ MUHTEMELEN KÖR BİR KAYIKÇI GÖRDÜ

Genç şair Uğurcan Güler’in ilk şiir kitabı ‘Cinayeti Ben İşlemedim’ Yedi İklim Yayınları tarafından okura sunuldu. Edebiyat dünyasını yakından takip edenlerin Yedi İklim gibi dergilerindeki yazı ve şiirlerinden tanıdığı bir isim olan Güler’in ilk kitabı iki bölüme ayrılıyor. ‘Eğilince Kalbin’ adlı ilk bölümde 30 şiir, ‘Bütün Yıkımlara Çok Çok’ adlı ikinci bölümde de 6 şiir yer alıyor. 23 yaşındaki Güler, kitabına adını veren şiirinde ise şöyle sesleniyor okuruna:

“Duysam, bu ağaçlığın karasında

suyu yıkardım yüzümde kaç kez

işitirdim belki haykırırdım da

cinayeti ben işlemedim baba

ne çok iğne var ortalıkta.”24kr2-cinayeti-ben-islemedim.jpeg

52 Sayfa-10 TL

ESKİ İSTANBUL SOKAKLARININ SIR PERDESİNİ ARALAYIN

Maceracı ruhunu Siyah Beyaz Yayınları’ndan okura sunulan ‘Anahtar’ isimli romanında yarattığı Akın Boyabat karakteriyle hayata geçiren yazar Cengiz Çelik, okuyucuları sürükleyici bir gizeme davet ediyor. Roman, İstanbul’un efsanevi tarihinden alıntılar yaparken, aynı zamanda roman kahramanını şehrin eski semtlerinde macera dolu bir serüvenin içine atıyor. Kitap bazı gizemlerin üzerindeki sır perdesinin kaldırılmaya çalışılmasının iyi mi yoksa kötü mü olacağını ise okuyucuya sorgulatıyor. İçine düştüğü gizemi çözmeye çalışan Akın’la birlikte okur da bu maceraya kendisini kaptırıyor.

24kr2-anahtar-1.jpg

304 Sayfa-25 TL

SEÇİMLERİNİN SONU DERİN PİŞMANLIKLAR OLAN BURAYA

Kabul edelim, her ne kadar hiçbir şey olmamış gibi yola devam etsek de de, başımıza gelen bütün kötülüklerin ardından derin bir suçluluk hissiyle yaşıyoruz. Bu durumu şair İbrahim Tenekeci “Ömrümüz boyunca sayısız insan tanırız. Kimi üzer, kimi sevindirir. Aziz hatıralar ile derin pişmanlıklar aynı evde oturur” sözleriyle özetliyor. Peki bu ‘pişmanlık’ ile nasıl baş edeceğiz? Ve artık yola daha bilinçli seçimlerle nasıl devam edeceğiz? Adem Güneş, Timaş’tan okura sunulan ‘Kendini Affet’de bu durumu yaşayanları iç sesleriyle yüzleştiriyor ve kendini affetmenin yolunu gösteriyor.

24kr2-kendini-affet-1.jpg

240 Sayfa-25 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN