Coldplay, İran protestolarının sembolü olan 'Baraye'yi çaldı

İran'da, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alınıp hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar dünya genelinde devam ederken, İngiliz müzik grubu Coldplay, protestoların sembol şarkısı olan 'Baraye'yi Buenos Aires'teki stadyum konserinde çaldı.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini, “kıyafet kurallarına uymadığı” gerekçesiyle ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetti. Amini'nin ölümüyle başta İran olmak üzere dünya genelinde protestolar başladı. Ünlü müzisyen Servin Hajipour ise protestolar için, sosyal medyadaki mesajlardan derlediği sözlerle 'Baraye' adlı şarkı besteledi. Ünlü müzisyen bu şarkı nedeniyle gözaltına alındı ve kefaletle serbest bırakıldı.

COLDPLAY, KONSERİNDE ÇALDI

Müzik listelerinin başında yer alan İngiliz grup Coldplay ise Shervin Hajipour'un İran'daki protesto hareketinin marşı haline gelen Baraye şarkısını çaldı.

Bir Amerikan filminde oynadıktan sonra 2009'dan beri ülkeden sürgün edilen İranlı oyuncu Golshifteh Farahani, Coldplay'in 80 farklı ülkede canlı yayınlanan konserinde “Baraye” Farsça şarkıyla eşlik etti.

'ŞARKIYI BUENOS AİRES’TEN SEVGİ İLE SÖYLEYECEĞİZ'

Coldplay grubunun solisti, gitaristi ve piyanisti Chris Martin şarkıya başlamadan önce şunları söyledi:

"Bu şarkı Farsça, o yüzden ben pek söyleyemiyorum. Ama bu şarkıyı Buenos Aires’ten sevgi ile söyleyeceğiz. Haydi başlayalım…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN