Devlet Sanatçısı Gülsin Onay Bayburt'ta konser verdi

2021 Yılında, kültür mirasını görünür kılmakta gösterdiği başarılı projeler nedeniyle Avrupa’da YılınMüzesi ödülünü kazanan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ı konuk etti. Müze'den etkilendiğini dile getiren Onay, “Bayburt’un biz klasik müzik sanatçıları arasında çok özel bir yeri vardır. Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin Avrupa’da Yılın Müze olması beni çok heyecanlandırdı'' dedi.

“Harika Çocuk” olarak başladığı sanat hayatını, dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdüren Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı olarak kabul ediliyor.

Besteci Ahmet Adnan Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanındı ve Saygun’nun eserlerini dünyaya tanıtıp sevdiren, Devlet Sanatçısı Ünvanı’na sahip sanatçı, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti ve UNICEF Türkiye iyi niyet elçisi oldu.

3.jpg

“BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ”

Dilden dile anlatılan meşhur hikayeye göre: Bir gün Bayburt’a senfoni orkestrası gelir. Tüm Bayburt’lular bu konseri izlemeye gelirler. Konser sonunda bir gazeteci, vatandaşa konseri nasıl bulduğunu sorar. Bayburtlu cevap verir: ”Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” şeklinde anlatılan dillere destan mizahi olayı Bayburtlular kabul etmeyip, doğrusunun “Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi, Bütün diyezleri, fa natürel çaldılar” şeklinde olduğunu söylerler.

1.jpg

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, ise “Bayburt’un biz klasik müzik sanatçıları arasında çok özel bir yeri vardır. Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin Avrupa’da Yılın Müze olması beni çok heyecanlandırdı. Ödülün açıklanmasını müteakip tebrik ettim ve gurur duydum ülkem adına, bende kendi alanımda katkı koymak için burada bir konser vermeyi arzu ettim. Ülkemin bu güzel köşesinden Dünya’ya verilen mesajları, müziğimle zenginleştirebilirsem ne mutlu bana“ der.

gus.jpg

'MÜZE'DEN ÇOK ETKİLENDİM; KÜLTÜR MİRASIMIZI MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE GÖRÜNÜR KILMIŞLAR'

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının 17 Nisan 2008 tarihinde Bayburt’ta verdiği konsere olan yoğun ilgi nedeniyle, orkestranın aynı gün iki konser vermek zorunda kaldığını hatırlatan Gülsin Onay,

“Kadim Anadolu Kültürünün en değerli noktalarından biri olan Bayburtluların, ülkemize ve Dünya’ya katacakları birçok güzellik olduğuna inanıyorum. Toprağına ve ülkesine aşık Bayburt Halkına bir iz bırakabilirsem, çok mutlu olacağım. Kültür Mirası alanında Dünya’nın en prestijli ödülü olan “SILLETTO” ödülünü alarak Avrupa’da Yılın Müzesi olan Kenan Yavuz Etnografya Müzesini tebrik ediyorum.Müze’den çok etkilendim, kültür mirasımızı muhteşem bir atmosferde görünür kılmışlar.” dedi.

gugg.jpg

Müze Kurucusu Kenan Yavuz ise, “Ülkemizin uluslararası alanda en önemli sanatçılarından biri olan
Gülsin Onay Hanımefendi, büyük bir özveri ile müzemize destek olmak için uzak diyarlardan geldi ve
bu muhteşem konseri icra etti. Konser aynı anda, Bayburt Saat Kulesi meydanına konulan ekran ile, Bayburt merkezden de izlendi.“ dedi.

Konser sonrası Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Bayburt’un geleneksel giysisi olan bir ehramı Gülsin Onay’a hediye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN