Dijital sanatın kalbi İstanbul’da atacak

Dijital sanatın kalbi İstanbul’da atacak

İstanbul Dijital Sanat Festivali, üçüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından düzenlenen festival 2-5 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleşecek. Festival, dijital sanatlar alanında önemli isimlere, ulusal ve uluslararası toplam 40 sanatçıya ev sahipliği yapacak. Sanatçılar festivaldeki eserleri ile bilim, teknoloji ve sanatın kesişebileceğini gösterecek ve bu olgular arasındaki sınırların eriyerek yeni yollara nasıl evrilebileceğine ilişkin katkıda bulunacak. Romanya’da düzenlenen One Night Gallery’nin de konuk olarak yer alacağı İstanbul Dijital Sanat Festivali, 4 gün boyunca sanatseverleri dijital dünyanın büyülü dünyasında yolculuğa çıkaracak.

HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZ

Esra Özkan, Julie Walsh ve Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü olan Avind’in küratörlüğünü üstlendiği festivalde; H. Pars Polat , Muse VR, Cem Sonel, Eduardo Kac, Soliman Lopez, Tamiko Thiel, İrem Buğdaycı, Kobi Walsh, Ozruh (Levent Özruh, Sara Martinez Zamora, Evan Preuss, Isaac, Palmiere Szabo, Elise Wehowski), Laurent Mignonneau & Christa Sommerer, Nergiz Yeşil, Ahmet R. Ekici & Hakan Sorar, Balkan Karısman, Burak Dirgen, Ecem Dilan Köse, RAW,Özcan Saraç, Zeynep Nal, Hakan Yılmaz, Varol Topaç, Uğur Acil, XR Month, Farhad Farzaliyev ve Azerbaycanlı yapay zeka sanatçısı Susha’nın eserleri yer alacak. Festival, diğer sergilerden farklı olarak, normal şartlarda yan yana görülmeyecek ve belki de hayal dahi edilemeyecek işleri bir araya getirecek. Sanatseverleri birbirinden farklı disiplinler arasındaki ilişki hakkında düşünmeye sevk edecek olan festival, böylece farklı disiplinlerin birbirlerine ne tür katkılar sunabileceğinin de cevabını arayacak. Herkese açık ve ücretsiz olacak festivalde işitsel ve görsel performansların yanı sıra; yapay zekâ, girişimcilik, biosanat, 6G teknolojileri gibi pek çok konuda panel ve atölyeler gerçekleştirilecek. -karar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN