Emre Tankal Quartet'la Kadıköy sokaklarında caz esintili yolculuk

Emre Tankal Quartet'la Kadıköy sokaklarında caz esintili yolculuk

Caz sahnesinin ülkemizdeki önemli temsilcilerinden biri olan Emre Tankal Quartet, ilk albümü “Kadıköy” ile dinleyici karşısında.

Emre Tankal Quartet, “Kadıköy” ile yılların birikimini albüme dönüştürdü. Kadıköy’ün sokaklarında caz esintili bir yolculuğa çıkaran albüm, 7 parçadan oluşuyor. Tamamı enstrümantal parçalardan oluşan albümün bir ayağı geleneksel cazda olsa da dinleyiciye yeni dönem caz örneği sunuyor.

Tüm bestelerin ve gitarların Emre Tankal’a ait olduğu albümde, saksafonda Tamer Temel, kontrbasta Volkan Topakoğlu, davulda ise Berke Özgümüş imzası var.

albumkapagi.jpg

Hayyam Stüdyoları’nda kaydedilen ve Ada Müzik etiketiyle yayımlanan albümün mix’i Derin Bayhan’a mastering’i ise Demirhan Baylan’a ait. Kapak çizimini ise Melis Coşkun Başay yaptı. 

'HİKAYE KADIKÖY'E TAŞINMAMLA BAŞLADI'

Emre Tankal albümünün hikâyesini şöyle anlatıyor: “Albümün hikâyesi hayatımı tamamen değiştirmeye karar verip Kadıköy’e taşınmamla başladı. İçe döndüğüm bir dönemdi. Albümdeki 7 parça kronolojik olarak yazılış sırasına göre yaşadığım 2 yıllık bir hikâyeyi anlatıyor. Son şarkının son notasında o hikâye sona eriyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN