Erbaş ve Tenekeci’nin şiir kitapları ilk 10’da

Erbaş ve Tenekeci’nin şiir kitapları ilk 10’da

Kitap satış zinciri D&R, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde Türkiye’de en çok satılan şiir kitaplarını listeledi. İlk üçte Cemal Süreyya, Orhan Veli ve Sabahattin Ali gibi medfun şairlerin eserleri yer alırken, ilk 10’da İbrahim Tenekeci, Şükrü Erbaş gibi yaşayan şairlerin kitapları da dikkati çekti.

Kitap satış zinciri D&R, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde Türkiye’de en çok satılan şiir kitaplarını listeledi. Ülke genelindeki yüzlerce mağazadan ve online alışveriş portalı ‘dr.com.tr’den tüm yıl boyunca yapılan satışlara göre derlenen listede ilk üç eserin şairi Cemal Süreyya, Orhan Veli ve Sabahattin Ali oldu.

Türk şiirinde modernist bir hareket olan İkinci Yeni şairlerinden Cemal Süreya ‘Sevda Sözleri’, Garip akımının kurucusu Orhan Veli ‘Bütün Şiirleri’ ile ikinci, Sabahattin Ali ise yine ‘Bütün Şiirleri’ ile üçüncü sırada yer aldı. Listenin ilk 10’unda ise Ümit Yaşar Oğuzcan, Attilla İlhan, Nazım Hikmet gibi medfun şairlerin yanı sıra; İbrahim Tenekeci, Şükrü Erbaş ve Zeynep Eşin gibi yaşayan şairler de yer aldı.

wqwqwq-001.jpg

İbrahim Tenekeci(solda) Şükrü Erbaş(sağda)

‘Yedi Güzel Adam’ın ‘artist’ lakaplı şairi Cahit Zarifoğlu’nun ise, en çok satılan şiir kitapları listesinde yedinci sırada yer aldığı dikkati çekti. 1999 yılında Unesco tarafından, şiirsel anlatım yoluyla dilsel çeşitliliği desteklemek ve tehlikedeki dillerin duyulma imkanını artırmak amacıyla ilan edilen “Dünya Şiir Günü” her yıl 21 Mart tarihinde kutlanıyor.

2022’DE ÖNE ÇIKANLAR

Sevda Sözleri - Bütün Şiirleri, Cemal Süreya
Bütün Şiirleri, Orhan Veli
Bütün Şiirleri, Sabahattin Ali
Çocuksun Sen, Ahmet Telli
Aşka Dair Nesirler, Ümit Yaşar Oğuzcan
Ben Sana Mecburum, Atilla İlhan
Yedi Güzel Adam, Cahit Zarifoğlu
İnsan Bir Eksik Sözdür, Şükrü Erbaş
Sözü Yormadan, İbrahim Tenekeci
Huzursuz Kelimeler, Zeynep Eşin
Bir Çöl Rüzgarı Ömrümüz, Ömer Hayyam
Ihlamur Günlükleri, Başak Buğday
Henüz Vakit Varken Gülüm, Nazım Hikmet
Lavinia - Aşk Şiirleri, Özdemir Asaf
Göğe Bakma Durağı, Turgut Uyar
Geçtiğimiz Altı Ayda Çok şey Oldu, Sinem Sal

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN