Türkiye'de 'Frankofoni Baharı'

Türkiye'de 'Frankofoni Baharı'

İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'de 'Frankofon Baharı' kapsamında film gösterimleri gerçekleştiriliyor. Toplam 9 filmin gösterileceği program mart ayı boyunca devam edecek.

Uluslararası Frankofoni Organizasyonu'nun kuruluş tarihi 20 Mart'ta kutlanan Frankofoni Günü kapsamında Institut Français Türkiye ve işbirlikçileri, mayıs ayı sonuna kadar "Frankofoni Baharı" başlığında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Frankofoni Film Günleri ile başlayan etkinliklerde İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'de film gösterimleri yapıldı. Film gösterimi mart ayı boyunca devam edecek.

CANNES ÖDÜLLÜ FİLMLER GÖSTERİMDE

Belçika, Kanada, Lüksemburg, İsviçre Büyükelçilikleri, Belçika Konsolosluğu ve Alliance française Bursa işbirliği ile düzenlenecek Frankofoni Film Günleri’nde toplam 9 film gösterimde olacak. Etkinlik programında; Cannes Film Festivali'nde boy gösteren Dardenne kardeşlerin eseri Tori and Lokita ve Erige Sehiri'nin yönettiği Under the Fig Trees filmleri de yer alıyor.

Bu yıl programdaki bir diğer önemli etkinlik ise Türk kökenli Fransız oyuncu ve yönetmen Nil Bosca’nın İstanbul, İzmir ve Ankara’da sahneleyeceği Fransızca oyun Euphrate olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN