Gençleri gişede aşk ve spor ikilemi bekliyor

Gençleri gişede aşk  ve spor ikilemi bekliyor

Sinemalarda bugün 3’ü yerli 8 film vizyonda. Yabancı yapımlarda Anna Todd’un çok satan After roman serisinin üçüncü filmi genç hayranları için beyazperdede. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gösterime giren ‘Hayvan’, sorunlu bir ergenin boks ringinde hayata tutunmasını izleyiciye aktarıyor. Hollywood’un efsane aktörlerinden Nicolas Cage ise yalnızlık ve takıntı eksenindeki ‘Pig’ filminde oyunculuk kariyerinin en başarılı performanslarından birine imza atıyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyonda. Ancak mayısın son günlerinde vizyona giren yapımlar arasında Dune, Örümcek Adam, Avatar, Dr. Strange gibi yapımların gişe rekorlarını kırması beklenen güçlü bir aday görünmüyor. Yabancı filmlerde, Amerikalı yazar Anna Todd’un ilk bölümünü Wattpad üzerinden paylaştığı ardından ‘çok satan’ romana dönüşen serisinin üçüncü yapımı ‘After-Ayrılık’ öne çıkıyor. Aviron Pictures tarafından filme uyarlanan beş kitaplık serinin üçüncü yapımının yönetmen koltuğunda Castille Landon oturuyor. Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard gibi oyuncuların rol aldığı romantik dramda bu kez Tessa’nın, ailesi ve Hardin hakkında bazı sırları öğrenmesiyle gelişen olaylar izleyiciye aktarılıyor. Serinin ilk filmi After, Nisan 2019’da gösterime girdiğinde Almanya ve İtalya dahil 17 uluslararası ülkede gişede bir numara oldu ve o zamandan beri dünya çapında 70 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti. Filmin dördüncüsünün de hazır olduğu, 7 Eylül’de vizyona gireceği belirtiliyor.

a6.jpg

Yerli yapımlarda da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle dün vizyona giren, Bülent Terzioğlu ve Atilla Barışer’in yönettiği boks filmi ‘Hayvan’ dikkati çekiyor. Gerçek bir hikayeden beyazperdeye aktarılan dram türündeki biyografik yapımda Bedirhan Barışer, Mehmet Ulay, Anta Toros, Engin Kahya, Selçuk Kılıç rol alıyor. Film, sorunlu babasının baskısı altında anne sevgisinden yoksun büyüyen Barış’ın, yabancı bir kadının sevgisi ve bir spor adamının desteğiyle içinde doğduğu karanlık kuyudan çıkışının hikayesini sinema perdesine taşıyor. Haftanın tek yerli komedisi ‘Sivaslıyıh Gardaş’ı Gökhan Keskin yönetiyor. Metin Yıldırım, Ali Sürmeli, Halil Ergün, Murat Açıl, Coşkun Göğen gibi oyuncuların rol aldığı film, Sivas’ta yaşayan Durmuş ve ailesinin başından geçen komik olayları konu ediniyor. Çocuklarını sinemaya götürmek isteyen aileler içinse bu hafta vizyonda iki yeni seçenek var. Mark Baldo’nun yönettiği yabancı animasyon ‘Süper Yetenek’in devam filminde çocuklar çıktıkları turnede hayatı değişen Bodi ve arkadaşlarının yeni maceralarına tanık olacak. Üç boyutlu animasyon ‘Cesur Balık Sihirli Dünyada’ ise, çocuklara okyanusun derinliklerinde Balık Kasabası’nda yaşayan yunus Delfi’nin, kasabaya tehdit olan yılan balıklarına karşı verdiği heyecanlı mücadeleyi aktarıyor.

a3.jpg

ELYSIUM’UN YÖNETMENİ KORKUYLA GERİ DÖNDÜ

a5.jpg

Korkuseverler için bu hafta iki yapım vizyonda. 2009’da 30 milyon dolarlık bir bütçeyle çektiği, ilk uzun metrajı ‘Yasak Bölge 9’ ile dünya çapında tanınmış ve dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilen, ardından ‘Elysium: Yeni Cennet’ filmi ile adından söz ettiren Kanadalı yönetmen Neill Bomkamp’ın altı yıllık bir aradan sonra çektiği korku filmi ‘Şeytani’ bugün vizyonda. Carly Pope, Nathalie Boltt, Chris William Martin, Michael J Rogers, Terry Chen gibi oyuncuların rol aldığı film annesinin geçmişte yaptığı ve kendisinde derin izler bırakan olayları bir simülasyon teknolojisiyle yeniden irdeleme fırsatı yakalayan Carly’nin ortaya çıkardığı dehşet gerçekleri konu ediniyor. Sinan Uzun’un yönettiği yerli korku ‘El Zebir’ ise çocukluğunda yaşadığı kötü olayların düğününün arifesinde nüksetmesi sonucu Tuğba’nın yaşadıklarını konu ediniyor. Filmde Mustafa Kara Cemalettin Çekmece, Ada Mural, Elis Büşra Kılıç, Cemal Aşkın Alpçetin gibi oyuncular rol alıyor.

a4.jpg

ÖZLENEN NICOLAS CAGE PERFORMANSI

Başka Sinema kapsamında vizyona giren Pig (Domuz) filminin başrolünde Hollywood sinemasının efsane oyuncularından Nicolas Cage yer alıyor. Michael Sarnoski’nin ilk uzun metrajı olan dram türündeki yapımda oyuncuya Alex Wolff, Adam Arkin, Cassandra Violet tanınmış oyuncular eşlik ediyor. 2021 yapımı ‘Pig’, yılın en iyi bağımsız filmleri arasında ilk 10’a girerek, National Board of Review’da (NBR) En İyi Yeni Yönetmen ödülünü, Independent’ta En İyi Yeni Senaryo ödülünü alarak sezonun sürprizlerinden biri oldu. Cage’in sıklıkla rol aldığı sinematografik tuhaflıklardan biri olan film, izolasyon, yalnızlık ve takıntı hakkında minimal bir destan. Sinema eleştirmenlerinin auteur sanat eseri olarak övdüğü filmde, Cage çalınan domuzunun intikamının peşinde bir trüf avcısı olarak sessiz, kontrollü ve katmanlı performans ortaya koyuyor. Geçen haftalarda vizyona giren ‘Yetenekli Bay Cage’ filminde kendi parodisini canlandıran aktör ‘Pig’de ise 2021’in en iyi oyunculuk performanslarından birine imza atıyor.a2.jpga1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN