Güncel sanatçıların Beykoz Kundura vardiyası başlıyor

Güncel sanatçıların Beykoz Kundura vardiyası başlıyor

Beykoz Kundura, Türkiye'nin önde gelen sanatçılarını ağırlamak üzere Vardiya programını başlatıyor. 5-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, Sinem Dişli, Sibel Horada ve Sena Başöz gibi yerli sanatın öncü isimlerini konuk edecek. Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası'ndaki işçilerin vardiyalı çalışma sisteminden ilham alınarak oluşturulan program, sanatçıları Kundura Hafıza'nın zengin arşiviyle buluşturacak.

Beykoz Kundura’nın Türkiye’den sanatçıları davet ettiği misafir sanatçı programı Vardiya, gelecek hafta başlıyor. Bu yıl üçüncü edisyonuyla 5-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek programın sanatçıları, yerli güncel sanatın başarılı isimleri Sinem Dişli, Sibel Horada ve Sena Başöz olacak. Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’ndaki işçilerin vardiyalı çalışma sisteminden ilhâm alarak yaratılan program, üç sanatçıyı Beykoz Kundura’da misafir edecek ve onları Kundura Hafıza’nın arşiviyle buluşturacak.

Her hafta ayrı bir sanatçı, binlerce obje, ses kaydı ve fotoğraftan oluşan arşivde zaman geçirecek ve farklı araştırma yöntemleri deneyerek üretecekleri fikirleri, ardından gelecek sanatçıya devrecek. Katılan sanatçıların Vardiya deneyimlerini paylaşacakları ve seyirciye açık gerçekleşecek Kamusal Program ise Haziran ayında Beykoz Kundura’da gerçekleşecek.

Vardiya sistemiyle sanatçıdan sanatçıya aktarılarak genişleyen Vardiya programı, Kundura Sahne’nin performans pratiğine olan deneysel, yenilikçi ve araştırmacı bakışı ile Kundura Hafıza’nın yerel bilgeliğin peşinde, yitirilenleri koruyan yaklaşımının birleşiminden doğdu. Vardiya ile ilgili detaylı bilgiler beykozkundura.com’dan incelenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN