Hat sanatının ‘yıldızları’ndan dua dolu yazılar

Hat sanatının ‘yıldızları’ndan dua dolu yazılar

Yıldız Holding koleksiyonunda yer alan eserlerden oluşan ‘Konuşan Yazılar’ sergisi Ramazan ayında ziyarete açıldı. Çamlıca’daki sergi salonunda açılan sergide Bakkal Arif Efendi, Mehmet Nuri Sivasi Efendi, Mahmut Celalettin Efendi gibi pek çok duayen hattatın eserleri görülebiliyor.

Yıldız Holding koleksiyonunda yer alan eserlerden oluşan ‘Konuşan Yazılar’ sergisi Ramazan ayı dolayısıyla ziyarete açıldı. Holdingin Çamlıca’daki sergi salonunda açılan sergide Bakkal Arif Efendi, Mehmet Nuri Sivasi Efendi, Mahmut Celalettin Efendi gibi pek çok duayen hattatın eserleri görülebiliyor. Küratörlüğünü Mustafa Cemil Efe’nin üstlendiği sergide, ayetlerin yanı sıra dua ve niyazların işlendiği çok sayıda hat yer alıyor.

Sergi açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Türkiye’yi etkileyen deprem nedeniyle bu yıl Ramazan ayını buruk karşıladıklarını belirterek, yaşanan acıların, bütün insanlarımızın derin köklerle birbirine bağlı olduğunu yeniden hatırlattığını vurguladı.

sadsad.jpg

‘Feseyekfîkehumullah ve Huvessemiu’l-alim ve Huve alâ külli şeyin kadir’ (Onlara Allah yeter Allah hakkıyla işiten ve görendir. Ve Allah her şeye gücü yetendir.)

Sergideki eserlerin bu kültüre ilişkin mesajlar taşıdığına dikkati çeken Ülker, “Eserler, geçmişte de büyük acılarla yoğrulan bu toprakların, inanç, sabır ve dayanışma geleneğine dair hepimize çok değerli ipuçları sunuyor. Üzüntülerimiz ne kadar büyük olursa olsun, ‘Allah’ın rahmetinden ümit kesmememiz’ gerektiğini bizlere hatırlatan bu köklü geleneğin izlerini sürmek isteyen herkesi Yıldız Holding Sergi Salonu’na bekliyoruz” dedi.

Sergi, her gün 09.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN