Her nefesimizin değerini hatırlatan bir mücadele

Her nefesimizin değerini hatırlatan bir mücadele

Sinemalarda ikisi yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, üç kez yendiği kanserle mücadelesi sırasında paylaştığı videolarla bütün Türkiye’nin sevgisini ve desteğini kazanan, ancak 21 yaşında aramızda ayrılan Neslican Tay’ın azmini anlatan ‘Demir Kadın Neslican’ filmi öne çıkıyor. Deniz Uğur, İlker Aksum, Mesut Akusta gibi usta oyuncuların da rol aldığı film, 2022’de rekorlara imza atan ‘Bergen’ gibi gişeyi canlandırma iddiasında.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yerli 6 film vizyona giriyor. Filmlerde, kanser tedavisi gördüğü sırada hayata tutunmasıyla birçok kişiyi derinden etkileyen Neslican Tay’ın hayatını anlatan ‘Demir Kadın: Neslican’ filmi öne çıkıyor.

Kanseri üç kez yenen Tay, Eylül 2021’de 21 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Anısına çekilen filmde Tay’ı ‘Bizim Evin Halleri’, ‘Kırgın Çiçekler’ gibi dizilerin sevilen oyuncusu Naz Çağla Irmak canlandırırken, annesi rolüne ise yine Türk sinemasında dizi ve filmlerin başarılı karakter oyuncusu Deniz Uğur hayat veriyor. Mesut Akusta, İlker Aksum, Yurdaer Okur gibi oyuncuların da rol aldığı filmin senaryosunu Nalan Merter Savaş imza atarken, yönetmen koltuğunda ise korku türündeki yapımlarıyla tanınan Özgür Bakar oturuyor.

nesss.jpg
Kanseri üç kez yenen Tay, Eylül 2021’de 21 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Kanser teşhisi konmasının ardından zorlu tedavi sürecine giren Neslican Tay’ın, bu süreçte yaşadıklarını, yaşama tutunma azmini izleyiciye aktaran filmin, 2022’de vizyonda rekorlara imza atan ‘Bergen’ gibi gişeyi hareketlendirmesi bekleniyor.

ucak.jpg
Uçak

90’LAR TARZI BİR AKSİYON

Beyazperdede aksiyon sevenleri ise bu hafta yabancı yapım ‘Uçak’ filmi bekliyor. İskoç oyuncu Gerard Butler ve Amerikalı oyuncu Mike Colter’ın başrolde olduğu film izleyicisini 90’lar tarzı bir gerilim hikayesine sürüklüyor. Butler filmde yetişkin bir kızı olan dul bir baba ve uluslararası şirketin havayolu pilotu olan Brodie Torrance rolünde.

Fırtınaya yakalanan ve bir adaya acil iniş yapmak zorunda kalan bir uçakta yaşanan olayları anlatan filmin yönetmen koltuğunda ise ‘Ölümcül İçgüdü’ serisinin Fransız yönetmeni Jean-François Richet oturuyor. Korku sevenler ise Ertuğrul Yüreklikul’un yönettiği yerli yapım ‘İfrit-i Cin’ filmini tercih edebilir.

Burak Ergün, Canan Çalışkan, Ertuğrul Yüreklikul’un rol aldığı film, epilepsi hastası olan Aziz’in hamile bir kadına çarptığı kaza sonrası kaçmasının ardından yaşadığı ürpertici olayları seyirciye aktarıyor.

ssssssssssss.jpg
Maskeli Balo

CESAR ÖDÜLLÜ YÖNETMENDEN SOSYAL KOMEDİ

Komedi türündeki aşk filmleriyle ünlenen Fransız senarist, oyuncu ve yönetmen Nicolas Bedos’un henüz yayımlanmamış romanından uyarladığı son filmi ‘Maskeli Balo’ Başka Sinema kapsamında vizyonda. Bol karakterli, bol entrikalı, ihanetli, polisiye soslu filmde, zenginlerinin ihtişamlı dünyası, para ve şehvet başrolde. 2019 yapımı ‘Yeni Baştan’ filmiyle En İyi Senaryo César Ödülünü kazanan yönetmen ‘Maskeli Balo’da, burjuva sınıfını karikatürize ederek, sosyal bir komedi ortaya koyuyor.

James Wilby, Marine Vacth, Isabelle Adjani, François Cluzet gibi tanınmış oyuncuların rol aldığı film, bir kaza sonucu kariyeri sonlanan yakışıklı dansçı Adrien’ın, günlerini Fransız Riviera’sında geçimini sağlayan eski sinema yıldızı Martha’yla zaman öldürerek geçirmesi sırasında yaşadıklarını izleyiciye aktarıyor.

cizgii.jpgÇizmeli Kedi

KLASİK MASALA YENİ BİR YORUM

Tatildeki çocukları sinemada bu hafta iki yabancı animasyon bekliyor. Klasik masalı yeniden beyazperdeye taşıyan ‘Çizmeli Kedi: Son Dilek’ 2011 yapımı filmin devamı ve Şrek serisinin bir yan ürünü. Film, efsanevi Dilek Yıldızı’nı bulmak için Kara Orman’a doğru destansı bir maceraya çıkan ve bu süreçte tek canı kalan Çizmeli Kedi’nin, eski ortağı ve düşmanı Yumuşak Pati Kitty’den yardım istemek zorunda kalması sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Filmde Çizmeli Kedi ve eski sevgilisi Kitty Softpaws karakterlerini beyazperdenin efsane oyuncuları Antonio Banderas ve Salma Hayek seslendiriyor. Diğer animasyon ‘Ainbo: Amazon’da Büyük Macera’ ise Ainbo’nun, Amazon’da yaşadığı ormanın yok edilme tehlikesinin ardından hayvan dostlarıyla giriştiği macerayı konu ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN