Hollywood grevinin izini Kaptan silecek

Hollywood grevinin izini Kaptan silecek

Sinemalarda ikisi yabancı 5 film vizyonda. Filmlerde, ‘Kaptan Marvel’ filminin devamı niteliğindeki ‘The Marvels’ öne çıkıyor. Kaptanı Oscarlı oyuncu Brie Larson’ın canlandırdığı film 105 dakikalık kısa süresiyle dikkati çekiyor. Hollywood’da henüz biten grevin gölgesinde perdeye gelen filmin, dünya çapında 1,13 milyar dolar hasılat elde eden ilk filmin gişe başarısını aşıp aşmayacağı merak konusu.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün komediden dramaya, animasyondan aksiyona ikisi yabancı, 5 film vizyona giriyor. Filmlerde, 2019 yapımı ‘Kaptan Marvel’ filminin devamı niteliğindeki ‘The Marvels’ öne çıkıyor. Disney’in Marvel Sinematik Evreni’nin 33’üncü yapımı olan filmin yönetmen koltuğunda bir Marvel filmini yöneten en genç ve ilk siyahi yönetmen Nia DaCosta oturuyor.

Filmde, evreni onu yok etmeye çalışan güçlerden kurtarmakla görevlendirilen Spandexed kahramanlardan oluşan üçlüyü, Kaptan Marvel rolünde Brie Larson, Monica Rambeau rolünde Teyonah Parris ve Bayan Marvel rolünde Iman Vellani canlandırıyor. 118 günün ardından çarşamba günü sona eren Hollywood grevi nedeniyle tanıtımı zayıf kalan film, 105 dakikalık süresiyle de en kısa süper kahraman filmi olarak dikkat çekiyor. Öte yandan, yeni maceranın, dünya çapında 1,13 milyar dolar hasılat elde eden ilk filminin gişe hasılatını yakayayıp yakalayamayacağı merak konusu.

kar02-vatikanin-sifresi.jpg

Vatikan’ın Şifresi

VATİKAN’IN ŞİFRESİ: Yerli filmlerde, Okan Ege Ergüven’in yönettiği ‘Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası’ komedisi öne çıkıyor. Film, sevdiği kıza kavuşabilmek için arkadaşlarıyla imkansız olduğu düşünülen bir görevi gerçekleştirmeye çalışan Temel’in hikayesini konu ediniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Reşat Hacıahmetoğlu, Edanur Hancı, Ömür Arpacı, Osman Kot, Tuna Orhan ve Salih Kalyon yer alıyor.

SENİ GÖRÜYORUM: Dram türündeki ‘Seni Görüyorum’ filmi de, doğup büyüdükleri şehirden İstanbul’a gelerek, kendilerine farklı hayatlar kuran üç kardeşin hikayesini anlatıyor. Ender Mıhlar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu yapımda, Feyyaz Duman, Melis Birkan ve Hakan Salınmış oynuyor.

kar02-aslan-hurkus-3.jpg

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası

HAFTANIN ANİMASYONLARI: Çocukları ve animasyon tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen TRT ortak yapımı ‘Aslan Hürkuş 3: Anka Adası’ da bugün vizyonda. Film, Hürkuş ve arkadaşlarının yeryüzüne düşen bir gök taşının yaydığı manyetik alanla birlikte canlanan dronlara karşı mücadelesini ele alıyor. Haftanın bir diğer animasyon filmi ‘Troller Hep Beraber’ (Trolls Band Together), iki film boyunca mücadelelere atılan ve sonunda evlenen Poppy ve Branch çiftinin yeni serüvenini işliyor.

ATATÜRK FİLMİNDEN ‘9.05 ANMA SEANSI’

Geçen hafta sinemalarda gösterime giren ‘ATATÜRK 1881-1919’ filmi de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nüne özel etkinliklere imza atacak. Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği, Atatürk’ü Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı film bugüne özel Türkiye’deki tüm Paribu Cineverse sinemalarında ‘09.05 anma seansı’ yapacak. Film gösteriminden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı söylenecek.

Filmin yapımcısı Lanistar Media’nın bir diğer etkinliği ise kostüm sergisi olacak. 10 Kasım haftasında ilk kez halka açık şekilde Emaar Square Mall’da sergilenmeye başlanacak kostümler arasında Mustafa Kemal, Zübeyde, Makbule, Madame Corinne ve Miti karakterlerinin kullandığı çeşitli kıyafetler var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN