Huysuz kral gişedeki tahtı için döndü

Huysuz kral gişedeki tahtı için döndü

Sinemalarda beşi yerli 8 yeni film vizyonda. Yabancı filmlerde, DC Evreni’nin 2018’de gişede tsunami yaratan ‘Aquaman’ yapımının devam filmi ‘Kayıp Krallık’ öne çıkıyor. Jason Momoa’nın huysuz kral olarak arz-ı endam ettiği filmin gişede yakalayacağı başarı merak konusu. Yerli yapımlarda ise ‘Kurtlar Vadisi’, ‘Behzat Ç.’ gibi filmleriyle tanınan yönetmen Serdar Akar’ın ‘Kadınlara Mahsus’ filmi öne çıkıyor. Film, kişisel gelişim kampında buluşan yedi kadının hikayesini beyazperdeye taşıyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün beşi yerli 8 film vizyona giriyor. Filmlerde, DC Evreni’nin 2018’de gişede tsunami yaratan, Batman, Superman gibi filmleri geride bırakarak ‘milyar dolar kulübü’ne giren ‘Aquaman’in devam filmi ‘Kayıp Krallık’ öne çıkıyor. Dört kez ertelemenin ardından nihayet vizyona giren filmde balıklarla konuşan Aquaman’e bir kez daha Jason Momoa hayat verirken, oyuncuya başrollerde Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II eşlik ediyor.

kar02-amber.jpg

Aquaman’e bir kez daha Jason Momoa’nın hayat verdiği filmde karısı ve kraliçesi Mera rolünü Amber Heard canlandırıyor.

James Wan’ın yönettiği yapım ilk filmin hikayesini devam ettiriyor, efsaneyi aksiyon dolu bir su macerasıyla kapatıyor. Filmde, Atlantis tahtını küçük kardeşi Orm’un (Wilson) elinden alan Arthur (Momoa), şimdi kraliyet görevleri ile karısı ve kraliçesi Mera (Heard) ile birlikte oğlunun babası olmak arasında denge kurmak zorunda kalıyor. Ancak baş düşmanı David Kane, namı diğer Black Manta (Abdul-Mateen II), kendisine daha fazla güç veren üç çatallı mızrağı ele geçirince sorunlar çıkıyor. Babasını öldürdüğü için Arthur’dan intikam almaya yemin eden Black Manta, kendisine muazzam bir güç vaat eden kayıp su krallığını yeniden canlandırmak amacıyla üç çatallı mızrağı kullanarak küresel iklim krizini hızlandırıyor.

Huysuz kişiliği ve eğlenceli karakteriyle Arthur’a bir kez daha hayat veren Momoa, ikinci filmde de diğer DC süper kahramanlarının asık suratlı imajını yıkıyor. ‘Kayıp Krallık tam olarak bir süper kahraman filminin olması gerektiği gibi; eğlenceli, eğlenceli, aksiyon dolu ve en önemlisi sinematik bir evrenle keskin bir bağlantısı olmadan tek başına yeniden gişede rekora koşuyor. 2018’de 1 milyar dolar sınırını geçen filmin gişede yeniden rekora imza atması bekleniyor.

Öte yandan, DC gişede zor dönemde zorluklarla karşılaştı. ‘Shazam: Fury of the Gods’ ve ‘Blue Beetle’ bu yılki küresel gösterimde 150 milyon dolardan az hasılat elde ederken, büyük beklentiyle vizyona giren ‘The Flash’ dünya çapında 275 milyon dolardan az gişe hasılatı elde etti.

kar02-ferrari.jpg

Ferrari

ARABA YARIŞI SEVENLERE SİNEMADA FERRARİ KOLTUĞU

Vizyonda öne çıkan bir diğer yapım da, 1957’de Ferrari aracının Mille Miglia yarışına katıldığı dönemi odağına alan, Ferrari’nin yaratıcısı Enzo Ferrari’nin hikâyesini beyazperdeye aktaran ‘Ferrari’. Ferrari’nin hayatını ve karısı Laura ile olan tutkulu ilişkisini konu alan biyografik film, Brock Yates’in ‘Enzo Ferrari: Man and the Machine’ adlı 1991 biyografisine dayanıyor.

Filmde efsanevi İtalyan otomobil üreticisi Ferrari’yi sevilen aktör Adam Driver, karısı Laura’yı ise Penélope Cruz canlandırıyor. Shailene Woodley, Patrick Dempsey ve Jack O’Connell’nin de rol aldığı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda ise Michael Mann oturuyor. Araba ve hız tutkunlarını beyazperdeye çekecek film, izleyiciyi Ferrari koltuğunda 1950’lerdeki araba yarışlarının atmosferine götürüyor.

kar02-cenazemize-hosgeldiniz.jpg

Cenazemize Hoşgeldiniz

GÜLMEYE İHTİYACIM VAR DİYENLERE İKİ YERLİ KOMEDİ

Sinemada komedi türünü sevenleri bu hafta iki yerli yapım bekliyor. Neslihan Yeşilyurt’un yönettiği ‘Cenazemize Hoşgeldiniz’ filminde Gonca Vuslateri, Erkan Can, İsmail Ege Şaşmaz rol alıyor. Komedinin sevilen isimleri filmde izleyicilerine 4 yıldır sevgili olan İrem ve Ozan’ın, nişanlanacakları gün yaşadıkları gerilimlerin komik hikayesini aktarıyor. Ersoy Güler’in yönettiği, Toygan Avanoğlu, Hüseyin Avni Danyal, Pelin Orhuner’in rol aldığı ‘Sağ Salim 3: Ölü ya da Diri’ komedisi de, hayatına birini almaya hazırlanan Salim’in bu süreçte yaşadığı maceraları konu ediniyor.

Haftanın bir diğer yerli yapımı ‘Dejar: Cin Vahşeti’ de, büyü ve cinlerle iç içe geçirilen bir hayatın lanetiyle boğuşan bir ailenin korkulu hikâyesini anlatıyor. Raziye Sultan’ın yönettiği filmde Emel Yetenek, Abdulkadir Biçer, Ayşe Nur Keskin rol alıyor.

kar02-demon-slayer-3.jpg

Demon Slayer Kimetsu no Yaiba on Stage Mugen Train ArC

DEMON SLAYER TUTKUNLARI BURAYA

Dünyanın en sevilen anime serilerinden ‘Demon Slayer’in üçüncü yapımı ‘Kimetsu no Yaiba on Stage Mugen Train Arc’ animasyon tutkunları için beyazperdede. Kenichi Suemitsu’nun yönettiği film, Demon Slayer Mugen Treni animasyonunu canlı sahne seslendirmesi eşliğinde izleyicilere sunuyor. Ryota Kobayashi ve Hiroshi Yazaki , üçüncü gösteride sırasıyla Tanjiro Kamado ve Kyojuro Rengoku rollerini, Karen Takahashi ise, ilk iki dizideki Akari Takaishi’nin yerine Nezuko Kamado rolünü seslendiriyor. ‘Orman Çetesi: Dünya Turu’ animasyonu da çetenin tehlike altındaki ormanı koruma serüvenini çocuklara aktarıyor.

kar02-kadinlara-mahsus.jpg

Kadınlara Mahsus

TÜRK SİNEMASINDAN KADIN HİKAYELERİ

Vizyonda bu hafta Türk sinemasında kadın hikayeleri öne çıkıyor.

KADINLARA MAHSUS: ‘Kurtlar Vadisi’, ‘Behzat Ç.’, ‘Barda’ gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Serdar Akar’ın ‘Kadınlara Mahsus’ yapımı bugün vizyonda. Melisa Aslı Pamuk, Şebnem Sönmez, Başak Parlak, Ceyda Düvenci, Aslı Tandoğan, Elifcan Ongurlar, Müjde Uzman ve Merve Çağıran’ın başrollerini paylaştığı film, 7 kadının kişisel dönüşüm kampındaki öyküsünü anlatıyor. Senaryosunu Nergis Otluoğlu Akoğlu’nun yazdığı filmde ayrıca Ertan Saban, Nami Esatgil, Yurdaer Okur ve Halil İbrahim Yılmaz rol alıyor.

ANİDEN: Dikkati çeken bir diğer kadın hikayesi de Melisa Önel’in yönettiği, senaryosuna Feride Çiçekoğlu ile imza attığı ‘Aniden’. Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapan Aniden’in başrol oyuncuları Defne Kayalar ve Öner Erkan, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görülmüştü. Başka Sinema kapsamında vizyona giren film, 40 yaşında bir anda koku duyusunu kaybeden Reyhan’ın, tekrardan kendini bulabilmek için bir anda ortadan kaybolmasını konu ediniyor.

Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde adından söz ettirmeyi başaran, festivalin en beğenilen yapımları arasında yer alan film, eleştirmenlerden de tam not aldı. Uluslararası sinema televizyon kültür yayınlarından Variety’de editör Patrick Frater filmi ‘İnsan kendini Aniden bulduğunda’ başlığıyla duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN