İlhamını Ege kıyılarından alan İngiliz ressam Craxton’a hem kitap hem sergi

İlhamını Ege kıyılarından alan İngiliz ressam Craxton’a hem kitap hem sergi

Eserlerinde Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerden de ilham aldığı bilinen İngiliz ressam John Craxton’ın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi ‘Işığın Peşinde’ Mehşer’de açıldı. Sergiyle eş zamanlı olarak, arkadaşı Ian Collins’in sanatçının biyografisini ve sanatını yazdığı kitap da Yapı Kredi Yayınları’nca okura sunuldu.

Eserlerini Ege kıyılarından aldığı ilhamla ürettiği bilinen Britanyalı ressam ve tasarımcı John Craxton’ın eserleri ilk kez Türkiye’de sergileniyor. 2009’da hayata veda eden sanatçının Türkiye’deki ilk kişisel sergisi olan ‘John Craxton: Işığın Peşinde’ sergisi, İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sanat mekanı Meşher’de sanatseverlerle buluştu. Sergiyle eş zamanlı olarak sanatçının biyografisini ve sanatını anlatan bir kitap da Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Serginin küratörlüğünü ise kitabın yazarı ve arkadaşı Ian Collins üstleniyor. Craxton’ın uzun kariyerine yayılan çeşitli eserlerinden bir seçki sunan sergide, anıtsal bir duvar halısı, tablolar, çizimler, baskılar, kitap tasarımları ve kişisel eşyaları da dahil olmak üzere geniş yelpazedeki 200’e yakın eseri yer alıyor. Savaş zamanının karanlığından aydınlığa ve tek renkten parlak renklere doğru ilerleyen keyif dolu ve yaratıcı bir yaşamı anlatan serginin vitrininde ise ziyaretçileri, sanatçının kullanmayı çok sevdiği klasik motosikletlerden bir örnek karşılıyor. Sergide, çeşitli koleksiyonlardan ödünç alınan eserlerin yanı sıra John Craxton Estate’ten sonra en fazla sayıda Craxton eserine sahip olan Ömer Koç Koleksiyonu’ndan 44 eser yer alıyor. Ayrıca Amerikalı fotoğrafçı Robert McCabe ile Londra doğumlu ressam Nicholas Moore’un fotoğrafları sergiyi zenginleştiriyor. Salı-Pazar günleri 11.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek sergi, 23 Temmuz’a kadar görülebilir.

09kr02-res.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN