İstanbul Modern’den ‘diyalog’a davet var

İstanbul Modern’den ‘diyalog’a davet var

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in 4 Mayıs’ta ziyarete açılan yeni binası, dünyadaki simge kültür sanat kurumları ve müzelerin mimarisinde imzası olan Renzo Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlandı.

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, izleyiciyi modern ve çağdaş sanatla diyalog kurmaya, merak etmeye ve birlikte düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Müzenin 4 Mayıs’ta ziyarete açılan yeni binası, dünyadaki simge kültür sanat kurumları ve müzelerin mimarisinde imzası olan Renzo Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlandı.

04kr02gobek1.jpg

Renzo Piano’nun Türkiye’deki ilk projesi olma özelliğini taşıyan yapı, İstanbul’a nitelikli mekan kazandırma amacıyla her türlü kültür-sanat ve eğitim faaliyetine olanak tanımak üzere ziyaretçiyi odağına alarak planlandı. İstanbul Modern Şef Küratörü Öykü Özsoy “Açılış sergilerimizde geniş bir koleksiyon sergisiyle başladık.

04kr02gobek4.jpg

‘Yüzen Adalar’ isimli koleksiyon sergisi müzenin ikinci katındaki koleksiyon galerisi ve aynı zamanda süreli galeriye de yayılan iki mekanı da kullanan bir sergi. İstanbul Modern’in şimdiye kadar gerçekleştirdiği en kapsamlı koleksiyon sergisi, Türkiye’den ve dünyadan, 280’den fazla yapıt yer alıyor.” dedi.

xzxz.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN