İstanbul'da 'Uluslararası Edebi Çeviri Atölyeleri' başlıyor

İstanbul'da 'Uluslararası Edebi Çeviri Atölyeleri' başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Uluslararası Edebi Çeviri Atölyeleri' İstanbul'da başlıyor. Türkiye dahil 4 ülkeden 40'a yakın çevirmenin katılacağı atölyeler 19 Kasım'a kadar devam edecek.

Türkiye'deki edebi çeviri faaliyetlerine destek olmak ve edebiyat çevirmenliği alanında mesleki gelişime katkıda bulunmak üzere düzenlenen 'Uluslararası Edebi Çeviri Atölyeleri' İstanbul'da başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Almanya, Avusturya ve İran'dan birçok çevirmenin katılacağı atölyelerde Türkçe, Almanca ve Farsça'nın önde gelen yazarlarının metinleri üzerinde edebi çeviri alanına ilişkin teorik ve pratik düzeyde çalışmalar yapılacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI KİTAPLAŞTIRILACAK

Genç çevirmenler, atölyelerde alanının önde gelen çevirmenleriyle bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımı imkanı bulacak. Ayrıca atölye çalışmalarının sonuçları edebiyat çevirmenleri ve akademik çevrelerin hizmetine sunulmak üzere kitaplaştırılacak.

19 KASIM'A KADAR SÜRECEK

İstanbul Üniversitesi, Goethe Enstitüsü, İran Araştırmaları Merkezi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Graz Üniversitesi ve Translation and Publication Grant Program of I.R. Iran’ın (İran Kültür Bakanlığı Çeviri Destek Fonu) destekleriyle gerçekleştirilecek atölyeler 19 Kasım’a kadar devam edecek.

'Uluslararası Edebi Çeviri Atölyeleri' hakkında daha ayrıntılı bilgilere ise 'https://iltw.ktb.gov.tr/' adresinden ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN