İstanbul’un kitap fuarı geri dönüyor

İstanbul’un kitap fuarı geri dönüyor

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı iki yıllık pandemi molasının ardından geri dönüyor. Ağır ekonomik koşullarla mücadele eden bağımsız yayıncıların yüzünü güldürmesi beklenen fuarı 750 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, iki yıl pandemi arasından sonra ‘Kitap Şehre Geri Dönüyor’ sloganıyla 3-11 Aralık tarihleri arasında kapılarını açıyor. ‘Kitabın Büyülü Dünyası’ temasıyla düzenlenen fuarda, fantastik edebiyata, bilim kurguya ve büyülü gerçekçilik akımına odaklanılacak. Fuarın onur konuğu ise Nazlı Eray olacak. Yurt içi ve yurt dışından bine yakın yayınevini, binlerce yazarı ağırlayacak fuar, söyleşi ve imza etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen fuarın basın toplantısında konuşan Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “750 binin üzerinde ziyaretçinin yoğun ilgisini bekliyoruz” dedi.

Fuarda bu yıl Kültür Bakanlığı’nın ‘Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi’ (TEDA) kapsamında yerli ve yabancı yayınevleri arasında ikili iş görüşmeleri yapılacak. Ayrıca yabancı ülkelerden katılımcılarla telif görüşmeleri yapılacak. Almanya, İran, BAE ve Romanya’dan yayınevleri ise uluslararası salonda yer alacak. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarla ilgili detaylı bilgiler ‘istanbulkitapfuari.com/’ adresinden incelenebilir.

‘YAYINCILARLA DAYANIŞMA ZAMANI’

Basın toplantısında ağır ekonomik koşullara rağmen fuarın geri dönmesinin bağımsız yayıncılığın tüm bileşenlerini sevindirdiğini belirten Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de şu çağrıda bulundu: “İstanbul Kitap Fuarı, yayınlanmış ve mevcudu bulunan yaklaşık 350 binden fazla kitap çeşidimizin en az 200 bine yakın adediyle kültürel çeşitliliğimizin sergilendiği ve okurla kitaplarımızın buluştuğu en önemli alanlarımızdan birisi olma özelliğinde. Ancak zor zamanlarda büyük bir dayanışma örneği gösteren okurlarımızı, kültürel çeşitliliğimize sahip çıkmak ve yayıncılarla dayanışma için fuara davet ediyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN