13 romana 13 resim

13 romana 13 resim

İskender Pala’nın bugüne kadar yazdığı 13 romanın esinle yapılan 13 resmin yer aldığı ‘Kelimeler ve Renkler’ sergisi Üsküdar’da sanatseverlerle buluştu.

Üsküdar Belediyesi Nevmekan Sahil’de açılan sergide Pala’nın 13 romanını temsil eden eserlerden ‘Babilde Ölüm İstanbul’da Aşk’ı Murat Kurt, ‘Katre-i Matem’i Ceyda Hüseyinoğlu, ‘Şah ve Sultan’ı Ataman Oğuz, ‘Od’u Hürrem Özerden, ‘Efsane’yi Mustafa Sönmez, ‘Mihmandar’ı Gültekin Serbest, ‘Karun ve Anarşist’i Handan Korkmaz, ‘Abum Rabum’u Erhan Hökelek, ‘İtiraf’ı Erol Kılıç, ‘Akşam Yıldızı’nı Figan Batı, ‘Kervan’ı Evren Gül, ‘A-71’i Müfit İşler ve ‘Surname’yi Talip Keser resmetti.

Küratörlüğünü Murat Kurt’un üstlendiği serginin açılışında konuşan Pala, duygularını şöyle ifade etti: “Uzun yıllar minyatürlerle divanların birlikte olduğu eserleri düşünüp dururdum. Acaba söz mü daha önemliydi yoksa nakış mı? Çünkü bir mesnevinin içerisinde, şairin söylediği bir anlatım aynı sayfada resim çizilerek nakşedilmesi zihnimde şöyle düşündürüyordu, şairin anlattıklarını anlamayan için bir de resme bakılsın. Bu düşünceler beni böyle bir sergiye götürdü.” Sergi, 2 Ocak 2023 tarihine kadar görülebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN