‘Yaşar Kemal’in ekoloji çağrısı uzlaştırıcı ve dürüst’

‘Yaşar Kemal’in ekoloji çağrısı uzlaştırıcı ve dürüst’

Yaşar Kemal Sempozyumu’na sayılı günler kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından düzenlenen ‘Yaşar Kemal ile Bin Bir Çiçekli Bahçede’ sempozyumu için hazırlıklar tamamlandı. 2-3 Aralık tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapılacak sempozyumda usta yazarın anlatı dünyası ‘doğa’ ve ‘insan’ eksenleri üzerinden tartışılacak.

Sempozyuma, usta yazarın ilk kez İzmirlilerle buluşacak fotoğraflarından oluşan serginin de eşlik edecek. Konuşmacılardan, Yaşar Kemal’in ‘Deniz Küstü’ romanını müzikli tiyatro oyununa uyarlayan Amerikalı besteci Michael Ellison “Deniz Küstü doğrudan bir ekoloji anlayışına sahip. Bence bu, istatistik üzerine kurulu çoğu çevreci çağrıdan daha uzlaştırıcı ve dürüst” diyor. Ellison İzmirlileri herkesi sempozyuma davet ediyor.

yas.jpg

Sempozyumun koordinatörü yazar ve eleştirmen Feridun Andaç ise Yaşar Kemal’in “Çağımızda doğanın yok edilmesi artık dünyamızın başlıca sorunudur. Havanın, suyun kirlenmesi, doğanın dengesinin bozulması insanlığın bugünkü sorunlarının başlıcasıdır” sözlerine kulak vererek bu sempozyumu düzenlediklerini söyledi.Sempozyum ‘Yaşar Kemal’e Merhaba’ başlıklı ön oturum ile başlayacak.

İlk oturuma Amerikalı besteci Michael Ellison, usta yazarın İsviçre’de kitaplarını basan Union Yayınevi’nin yöneticisi Lucien Leitess, şair Ataol Behramoğlu ve Yaşar Kemal’in ‘Yılanı Öldürseler’ romanından aynı isimle beyaz perdeye aktarılan filmin yönetmeni Türkan Şoray konuşmacı olarak katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN