Ölümünden 16 yıl sonra cinsel tacizle suçlandı

Ölümünden 16 yıl sonra cinsel tacizle suçlandı

Eski Atlantic Records çalışanı Jan Roeg, 2006 yılında ölen Ahmet Ertegün’ün kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açtı. Dava haberi önceki gün Rolling Stones dergisinin internet sitesinde yayımlandı.

Yaşadığı dönemde dünya müzik piyasasının en güçlü isimlerinden biri olan Ertegün’ün kurucusu olduğu Atlantic Records’ta 1980’lerden 2000’lerin ortalarına kadar ‘yetenek avcısı’ olarak çalışan Roeg, 28 sayfalık iddianamede Ertegün tarafından birçok kez taciz edildiğini, şirketin ise bunu engellemek için bir şey yapmadığını iddia etti.

Önceki kanuna göre cinsel tacize uğrayanlar, olaydan sonraki bir yıl içinde şikayetçi olmaması durumunda suç zaman aşımına giriyordu. 24 Kasım’da yürürlüğe giren yeni kanununda ise zaman aşımı uygulaması kalktı. Ertegün’ün halen hayatta olan eşi Mica Ertegün’ün avukatı ise konuya ilişkin “Bayan Ertegün aleyhindeki herhangi bir iddia haksızdır ve şiddetle savunulacaktır. Bay Ertegün 2006’da vefat etmiştir. Bayan Ertegün 96 yaşındadır. Herhangi bir şikayet görmedik” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN