Güneştekin ‘köksüzlerin’ hikâyesini anlatacak

Güneştekin ‘köksüzlerin’ hikâyesini anlatacak

İzmirliler usta ressam Ahmet Güneştekin’in gözünden usta yazar Yaşar Kemal’i dinlemeye hazırlanıyor. ‘Güneştekin’in Anlatımıyla Yaşar Kemal’in göç dili’ söyleşisi Kültürpark Atlas Pavyonu’nda 17 Kasım 18.00’de başlayacak.

Güneştekin, Yaşar Kemal’in ‘Ada Hikayesi’ dörtlemesi üzerinden köksüz insanların hikayesini anlatacak. Söyleşi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Güneştekin Vakfı’nın katkılarıyla sanatçının Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşan ‘Gâvur Mahallesi’ sergisi kapsamında düzenleniyor.

Sanatçı Güneştekin söyleşi için şu ifadeleri kullandı: “İnsan ölümsüz olmak için bin kez ölmeli! Bu ifadeyi kuşkusuz büyük usta Yaşar Kemal fazlasıyla hak ediyor. Büyük ustanın mübadele ve göç dilini sizlere anlatacağım. Köklerinden, yurtlarından, sevdiklerinden, şarkılarından, hikayelerinden bin kez koparılmış mübadillerin hikayesini… Açın kulaklarınızı ve dinleyin o sesleri! O seslerin renklerini göreceksiniz! Daha yakın durun, belki duyduğunuz kendi sesinizdir...”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN