Göç trajedisine sanatsal bir pencere

Göç trajedisine  sanatsal bir pencere

Ressam Ahmet Güneştekin’in ‘Gâvur Mahallesi’ sergisi bugün İzmir’de Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını açıyor. Zorunlu göçün trajik hikayelerini yansıtan ve 5 Mart 2023’e kadar açık kalacak sergide mübadele ana temasıyla düzenleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ressam Ahmet Güneştekin’in ‘Gâvur Mahallesi’ sergisi bugün Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını açıyor. 5 Mart 2023’e kadar açık kalacak sergide mübadele ana temasıyla yapılan büyük boyutlu enstalasyonlar ve videolarla heykel çalışmaları sanatseverlerle buluşacak.

Saat 18.00’de yapılacak açılışa İBB Başkanı Tunç Soyer de katılacak. Serginin küratörlüğünü Şener Özmen üstleniyor. Güneştekin Vakfı işbirliğiyle açılan sergide, büyük boyutlu enstalasyonlar, video işleri ve metal formların taşla tamamlandığı heykel çalışmaları sergilenecek. Sergiye Güneştekin Vakfı’nın yayımlayacağı kapsamlı bir kitap da eşlik edecek.

Güneştekin mübadele ve sonrasındaki tüm kitlesel yerinden edilmelerde olduğu gibi ayrıştırıcı uygulamaların uluslararası mülteci ve göçmen dalgalarıyla daha görünür hale geldiğini anlatıyor. Gâvur Mahallesi insan olmanın tarihsel, kültürel ve politik olarak çok yönlü etkilerini anlama olanağı sunuyor. Çok disiplinli bir çalışmayla geçmişi şimdiyle birlikte inceleyerek yaşananlara başkalığın gözünden bakmak için alan yaratıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN