Güneştekin’den mitolojinin alfabesi

Güneştekin’den mitolojinin alfabesi

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Yedigören’in Alfabesi’ adlı sergisi 8 Aralık’ta İstanbul Piyalepaşa’daki DG Art Project galerisinde açılıyor.

Galerinin Güneştekin Vakfı işbirliğiyle gerçekleştireceği açılış sergisi sanatçının mitoloji anlayışını gösteren farklı disiplinlerden çalışmalarını bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Şener Özmen’in üstlendiği sergide sanatçının zamansal ve uzamsal karmaşıklığı ifade eden heykelleri, yüzeye hareket yanılsaması verdiği boyutlu eserleri, yorumlayıcı bir strateji olarak mitosları kullandığı tuval işleri ve çoklu hikayelerin dokunsal deneyimlerle anlatılmasını sağladığı kırkyamaları sergilenecek.

‘Yedigören’in Alfabesi’nde sergilenen eserlerde sanatçının mitoloji anlayışını sofistike, kapsamlı ve zorlayıcı çeşitlilikte detaylandırdığı sembolizmle dışa vururken, ayrıca sembolleri düşünüşünün yapısal ilkesi olan mitolojiyle yorumlamakla kalmayarak, onları dönüştürerek yenilerini de yaratıyor. Sanatçının sembollerin göçünü ve dönüşümünü örüntülerinde, dili imgeleme dahil ettiği ve sarmal yapıların mitolojik imgeleriyle birleştirdiği eserleri 4 Şubat 2013 tarihine kadar görülebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN