Raif Türk'e yaptırdığı okulun açılış töreninde ünlü ressamın 'Cennet bahçesi' tablosu hediye edildi

Raif Türk'e yaptırdığı okulun açılış töreninde ünlü ressamın 'Cennet bahçesi' tablosu hediye edildi

Tanınmış iş insanı Raif Türk'ün Diyarbakır'da yaptırdığı tam kapasiteli okul törenle hizmete açıldı. Türk'ün başkanı olduğu holding çalışanlarının kendisine, 'Sen bizim cennet bahçemizsin' diyerek dünyaca ünlü ressam Ahmet Günüştekin’in, 'Cennet bahçesi' tablosunu hediye etmesi dikkat çekti. Türk'e hediye olarak bir sanat eserinin verilmesiyle ilgili Güneştekin, 'İlham verici' yorumunu yaptı.

Diyarbakır’ın tanınmış yardımsever iş insanı Raif Türk’ün kentin okul anlamında dezavantajlı merkez ilçesine yaptırdığı yaklaşık 1000 öğrenci kapasiteli ilkokul törenle hizmete açıldı. Her kesimden siyasilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya geldiği törende konuşan iş insanı Türk, bugüne kadar çobanlık, kısa süreli öğretmenlik, gazetecilik ve son olarak madencilik mesleğine sahip olduğunu belirtti. Ferit Aslan'ın haberine göre, Diyarbakır’daki devlet okulu standartlarının çok üzerinde yaptırılan ve 36 milyona mal olan Raif Türk İlkokulunda, 32 derslik ve 9 atölyeden oluşuyor.

"HİÇBİR ŞEY BU OKUL KADAR ENGİN BİR COŞKU VERMEDİ"

Sınıf mevcutlarının bazı yerlerde 50’nin üzerine çıktığı merkez Bağlar ilçesinde geçen yıl temeli atılan Raif Türk ilkokulu bugün törenle eğitime başladı. Törende ilk konuşmayı yapan yardımsever iş insanı Raif Türk, açılışını yaptıkları okulun tam teşekkülü bir okul olduğunu belirtti. Türk şunları kaydetti:

"Hayatımda yaptığım ve çoğu dostumun başarı diye övdüğü hiç ama hiçbir şey bu okulu çocuklarımıza kazandırmak kadar engin bir coşku vermedi bana. Çünkü çocuklarımız ve ülkemizin bütün çocukları bizim çocuklarımızdır ve aynı zamanda geleceğimizdir. Tadını ilk gençliğimde Dicle İlköğretmen Okulunda tattığım ve bugüne kadar hiç unutmadığım öğretmenlik aşkı bana bunu böyle cesaretle yüreğim taşarak söyletiyor" diye konuştu.

sanat-eseri.jpg

"SEN BİZİM CENNET BAHÇEMİZSİN"

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise yaptığı konuşmada, böylesi modern bir okulu eğitim camiasına kazandırdığı için iş insanı Raif Türk’e teşekkür etti ve plaket takdimi yapıldı. Raif Türk’ün başkanı olduğu holding çalışanları ise, kendisine, Sen bizim cennet bahçemizsin' diyerek sanatçı Ahmet Günüştekin’in, 'Cennet bahçesi' tablosunu hediye etmeleri dikkat çekti.

"SANAT ADINA İLHAM VERİCİ"

Ressam Ahmet Güneştekin de hediye olarak bir sanat eserinin verilmesiyle ilgili "Ne büyük gurur! Bölgeden çıkmış bir hayırsever iş insanına vefalı ve onu seven çalışanlarının hediye olarak bir sanat eseri seçmeleri, kuşkusuz kültür, eğitim ve sanat adına ilham verici bir hareket olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum" yorumunu yaptı.

diyarbakirda-hayirsever-is-insani-adina-yaptirilan-ilkokulu-acildi-7ee3d8e.jpg

TANRIKULU: BÜYÜK BİR DEĞİŞİMİN İŞARETİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Twitter paylaşımında "Dostum hemşehrilim Raif Türk'ün adına yapılan okulun açılışında Dimer Grup çalışanlarının açılış anısına armağan olarak Türkiye'nin en değerli sanatçılarından Sevgili Ahmet Guneştekin'in tablosunu armağan etmiş olmalarını çok büyük bir değişimin işareti olarak görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TÜM İMKANLAR BULUNUYOR

Konuşmalardan sonra okulun açılışı yapılarak okulda protokol ve davetliler sınıf ve atölyeleri gezdi. DİMİN Madencilik A.Ş. tarafından, hayırsever iş insanı Raif Türk adına yaptırılan okulun temeli geçen yıl Kasam ayında atılmıştı. 32 derslik ve 9 atölyeden oluşan okulda, proje kapsamında derslikler ve atölyelerin haricinde idari personel odaları,konferans salonu, kütüphane , rehberlik odaları, zümre odaları, okul aile birliği odası, arşiv,mescitler,spor salonu, sığınak ve okulun ihtiyacı olan tüm teknik müştemilatlar bulunuyor. Bahçesinde 200 ağaç ve yaklaşık 150 adet çalı grubu bitki bulunan okulun ayrıca 1 adet halı sahası, 2 adet basketbol - voleybol sahası, anfi, kamelyalar, santraç oyun sahası ve 2 adet çocuk oyun parkı bulunuyor.

Tören, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Oya Eronat, Büyükehir Belediyesi Genel sekreteri Abdullah Çiftçi, TSO Başkanı Mehmet Kaya, Borsa Başkanı Engin Yeşil, DESOB Başkanı Aican Ebedinoğlu, iş kadını Nadire İçkale gibi her kesimden siyasi ve STK temsilcilerini bir araya getirdi.

Okulun yaklaşık olarak 35 milyon TL'ye mal olduğun öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN