Mübadele sergisinde göç edebiyatı konuşuldu: Ressam Ahmet Güneştekin'den Yaşar Kemal yorumu

Mübadele sergisinde göç edebiyatı konuşuldu: Ressam Ahmet Güneştekin'den Yaşar Kemal yorumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı işbirliğiyle “Güneştekin’in Anlatımıyla Yaşar Kemal’in göç dili” söyleşisi düzenledi. Söyleşide ressam Ahmet Güneştekin, Yaşar Kemal’in mübadele anlatımına yeni bir boyut getirecek ve kendisini de besleyen usta yazarın göç edebiyatını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı işbirliğiyle “Güneştekin’in Anlatımıyla Yaşar Kemal’in göç dili” söyleşisi düzenledi. Kültürpark Atlas Pavyonu’nda 17 Kasım 18.00’de başlayan söyleşiyi dramaturg, şair ve yazar Selçuk Ramazanoğlu yönetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı, “Güneştekin’in Anlatımıyla Yaşar Kemal’in göç dili” söyleşisine ev sahipliği yaptı. Ressam Ahmet Güneştekin’in Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanat severlerle buluşan “Gâvur Mahallesi” sergisi kapsamındaki söyleşi, “göç” temasına odaklanan sergiyle iç içe yapıldı.

ADA HİKAYESİ’NDEN PASAJLAR DA OKUNDU

Söyleşiyi dramaturg, şair ve yazar Selçuk Ramazanoğlu yönetti. Söyleşide Güneştekin, Yaşar Kemal’in mübadele anlatımına yeni bir boyut getirecek ve kendini de besleyen usta yazarın göç edebiyatını anlattı. Güneştekin, Yaşar Kemal’in dörtlemesi “Ada Hikayesi”nden de pasajlar okudu. Söyleşi video ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan sanatçıların katkısıyla renklendirildi.

whatsapp-image-2022-11-18-at-12-21-33.jpg

Ressam Ahmet Güneştekin ve Yaşar Kemal’i göç konusunda buluşturan söyleşinin ardından Güneştekin’in usta yazarın hayatından kesitler de sunduğu “Renkler” adlı belgesel filmi gösterildi.

“GÂVUR MAHALLESİ” 5 MART'A KADAR ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Hafta içi 09.00-17.30, hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında 5 Mart 2023’e kadar her gün ziyarete açık serginin küratörlüğünü Şener Özmen üstleniyor. Sergide büyük boyutlu enstalasyonlar, video işleri ve metal formların taşla tamamlandığı heykel çalışmaları bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN