İşte The Beatles grubunun efsane üyesi John Lennon'ın son sözleri...

İşte The Beatles grubunun efsane üyesi John Lennon'ın son sözleri...

The Beatles grubunun en meşhur üyesi olan John Lennon, vurularak öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan kişi, Lennon'ın son sözlerini açıkladı.

Kiefer Sutherland'in anlatıcılığını üstlendiği "John Lennon: Murder Without a Trial" adlı belgeselde (John Lennon: Duruşması Görülmeyen Cinayet) ünlü şarkıcının 8 Aralık 1980'de takıntılı hayranı Mark David Chapman tarafından vurulması ve olayın devamı araştırılıyor.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; John Lennon'ın ölümünden bu yana ortaya atılan birçok komplo teorisinin de masaya yatırıldığı belgeselde; ünlü sanatçının son sözleri ortaya çıktı.

İŞTE SON SÖZLERİ...

John Lennon'ın vurularak öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan Jay Hastings sanatçının son sözlerini şöyle açıklıyor: "Koşarak yanımdan geçiyor. 'Vuruldum' diyordu. Ağzından kan geliyordu. Öylece yere yığıldı. Onu kısmen sırt üstü yatırdım ve gözlüklerini çıkarıp masanın üzerine koydum. Yoko Ono 'Ambulans çağırın, ambulans çağırın, ambulans çağırın' diye bağırıyordu"

Jay Hastings, olayın yaşandığını günde 40 yaşındaki Lennon'ın eşi Yoko Ono ve küçük oğulları Sean Ono Lennon ile birlikte yaşadığı New York'taki Dakota binasının resepsiyonunda çalışıyordu.

6 Aralık'ta yayınlanacak belgeselde; taksi şoförü Richard Peterson da Dakota binasının önünde park halindeki arabasında otururken silahlı saldırıya tanık olduğunu şu sözlerle aktardı:

"Lennon içeri girerken bir genç 'John Lennon' diyor. Tıknaz bir adamdı. Taksimin ön camından ona bakıyorum. Ona ateş etmesini izliyorum. Bu adam az önce John Lennon'ı vurdu. Film çektiklerini sandım ama ışık, kamera ya da başka bir şey görmeyince durumun farkına varıp 'Hey, bu film değil' dedim."

Chapman'ın şartlı tahliye başvurusu yaparken avukatlarıyla arasında geçen konuşmanın ses kaydı da yer alıyor.

Öte yandan John Lennon tarafından yazılmış; Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr dokunuşlarıyla şekil almış ve 45 yıl sonra Paul ve Ringo tarafından son hali verilmiş son The Beatles şarkısı "Now and Then" geçtiğimiz haftalarda dinleyiciyle buluşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN