İtalya'da müthiş keşif: 2 bin 300 yıllık heykeller uyandı

İtalya'da müthiş keşif: 2 bin 300 yıllık heykeller uyandı

İtalya'da arkeologlar, heyecanlandıran bir keşif yaptı. Ülkenin Toscana bölgesinde kazı yapan arkeologlar, Roma dönemine ait olduğu düşünülen 2 bin 300 yıllık heykeller buldu. Çok iyi durumda olan 24 bronz heykelin Hygiei ve Apollon gibi mitolojik tanrıları tasvir ettiği açıklandı.

İtalya’da arkeologlar Toscana bölgesinde çok iyi korunmuş 24 bronz heykeli gün yüzüne çıkardı. Heykellerin Roma dönemine ait olduğuna inanılıyor.

italya4.jpg

BBC'de yer alan habere göre, Keşif, San Casciano dei Bagni isimli bir dağ köyünde, banyo olarak kullanılan bir yapının kalıntılarında yapıldı. 2 bin 300 yıllık olduğu düşünülen heykeller Hygiei, Apollon gibi mitolojik tanrıları tasvir ediyor.

ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ PARALARDA BULUNDU

Heykellerin yanı sıra keşfin yapıldığı banyo kalıntısında 6 bin civarında, bronz, gümüş ve altın para da bulundu. İtalya Kültür Bakanlığı, keşfin yapıldığı dönemde Toscana’nın büyük bir değişimden geçtiğini açıkladı. Etrüsk yönetiminden Roma yönetimine bu dönemde geçildiği kaydedildi.

italya.jpg

SAN CASCİANO MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK

Bölgedeki kazı Siena bölgesindeki Yabancılar Üniversitesi’nden Jacopo Tabolli tarafından yürütüldü. Tabolli, heykellerin termal suya bir ritüel olarak bırakıldığını söyledi ve “Suya bir şey bırakırsınız çünkü karşılığında size bir şey vereceğini umarsınız” dedi. Gün yüzüne çıkarılan heykeller restorasyon için yakındaki bir laboratuvara götürülecek. Sonra da San Casciano Müzesi’nde sergilenecek.

italya2.jpg

İtalya Devlet Müzesi Müdürü Massimo Osanna, bunun Riace Bronzlarından bu yana en önemli keşif olduğunu söyledi. Riace Bronzları 1972 yılında keşfedildi. Bunlar kadim savaşçıları tasvir ediyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN