John Wick’ten destansı bir performans

John Wick’ten destansı bir performans

Sinemalarda ikisi yerli 10 yapım vizyonda. Türk sinemasının iddialı yapımlarının yer almadığı vizyon takviminde ilk bölümünden bu yana izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği ‘John Wick’ serisinin dördüncü filmi öne çıkıyor. Filmi izleyen eleştirmenler, beyazperdeye daha güçlü geri dönen filmde Keanu Reeves’ın oyunculuğuna yine övgüler dizerken, süresi üç saati bulan yapımın serinin şimdiye kadarki en iyi bölümü olduğunu ve aksiyon türünde yeni bir perde araladığını söylüyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli 10 yapım vizyona girecek. Türk sinemasının iddialı yapımlarının yer almadığı vizyon takviminde ilk filminden bu yana sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği ‘John Wick’ serisinin yeni filmi ‘John Wick 4’ öne çıkıyor. Vizyon tarihi 21 Mayıs 2021 olan ancak pandemi nedeniyle ertelenen film, Türkiye’de bütün dünya ile aynı anda, 24 Mart Çarşamba günü izleyiciyle buluşacak.

Amerikan yapımı bir neo-noir aksiyon yapımı olan filmde Matrix’teki başarısından sonra yeniden izleyicinin kalbini fetheden Keanu Reeves, bu kez başına koyulan ödülle onlarca kiralık katile karşı savaşırken, özgürlüğünü elde etmek için Yüksek Şura’ya karşı verdiği mücadele ile beyazperdeye geliyor. Japonya, Ürdün, Almanya, Fransa ve ABD’yi kapsayan bir macerayı konu alan film, 169 dakikalık süresiyle serinin şimdiye kadarki en uzun yapımı olarak öne çıkıyor.

Filmde oyuncuya serinin diğer yapımlarında da rol alan Laurence Fishburne, Ian McShane ve Lance Reddick yeniden eşlik ederken, Rina Sawayama, Donnie Yen, Shamier Anderson, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins ve Clancy Brown kadroya ilk kez dahil oluyor. Filmi izleyen eleştirmenler, Reeves’ın oyunculuğuna övgüler dizerken, süresi üç saati bulan yapımın, serinin şimdiye kadarki en destansı bölümü olduğunu ve aksiyon türünde yeni bir perde araladığını söylüyor.

cvcvcvc.jpg

Louis Tomlinson: All of Those Voices

SURİYELİLERE YARDIMA GİDEN BİR AKTİVİST

Belçika, Fransa ve Lüksemburg ortak yapımı ‘Asi’ filmi de, 2012-2015’te çatışmalara katılmak üzere Avrupa’dan Suriye’ye gidenlerin hikayelerinden esinleniyor. Aboubakr Bensaihi, Lubna Azabal ve Tara Abboud’un rol aldığı, Fas asıllı Belçikalı yönetmen Bilall Fallah ve Adil El Arbi’nin imza attığı film, Suriye’deki savaş mağdurlarına yardımcı olmak için yola koyulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Gerilim ve dram türündeki İspanya yapımı ‘Mahkum 77’nin yönetmen koltuğunda da Alberto Rodriguez oturuyor. Film, İspanya’nın demokrasiye geçiş döneminde, işlemediği suçtan 20 yıl cezaya çarptırılan Manuel’in hapishanelerde uygulanan orantısız güç ve işkenceye karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

dsfsdfsd.jpg

Karlar Kralı

Haftanın tek belgeseli ‘Louis Tomlinson: All of Those Voices’ de, 2000’lere damga vuran İngiliz-İrlandalı müzik grubu One Direction’ın üyelerinden Louis Tomlinson’ın müzikal yolculuğuna odaklanıyor. Film, ünlü belgesellerin tipik cazibesinden kaçınıyor ve izleyicilere Louis’in hayatı ve kariyerine samimi ve sade bir bakış sunuyor. Çocuklar için beyazperdeye gelen Fransız yapımı ‘Kahraman Kuyruklar’ animasyon yapımı da, yaşadıkları kenti kurtarabilmek için zorlu bir maceraya atılan cesur fare Pattie ile kedi arkadaşı Sam’in hikayesini işliyor. Yine çocuklara keyifli dakikalar geçirtecek ABD yapımı ‘Karlar Kralı’ serisinin 3. filmi, ‘Aile Tatili’ filmi ise ailesiyle çıktığı tatilde, çalınan tacını bulmaya çalışan Norm ile ailesinin yaşadıklarını aktarıyor.

kjhkhj.jpg

Şüphe

KARANLIK SALONDA KORKU SEVENLER BURAYA

Karanlık salonlarda korku türünü sevenleri bu hafta ikisi yerli üç yapım bekliyor. Samantha Bond, Patrick Bergin ve James Cosmo’nun rol aldığı Birleşik Krallık yapımı ‘Şüphe’ filminin yönetmen koltuğunda Jamie Patterson oturuyor. Bir yıl komada kaldıktan sonra, babasının intiharı ile ilgili gerçekleri öğrenmeye çalışan bir kadının yaşadıklarına odaklanan filmin senaryosunu Christian J. Hearn kaleme aldı. Yerli korku ‘Haris’in yönetmenliğini de Kadir Genç üstleniyor. Borçlarını ödeyebilmek için bir hazinenin peşine düşen bir adamın yaşadıklarını konu alan filmde, Mesut Gedikoğlu, Hasret Yılmaz ve Sinem Can Aksu rol alıyor. Batuhan Çelik’in yönettiği ‘Cin Büyüsü’ ise bir kadının cinlerin musallat olmasıyla hayatının kabusa dönüşmesini anlatıyor.

gdfgdf.jpg

Shazam! Tanrıların Öfkesi

ATLAS’IN KIZLARI DC EVRENİNDE

Haftanın öne çıkan diğer yabancı yapımı da, 2019 yılında vizyona giren ‘Shazam!’ filminin devam halkası ‘Shazam! Tanrıların Öfkesi’. DC Evreni’nin kasvetli filmlerine kıyasla eğlenceli bir tonu olan film, Warner Bros.’un 2023 yılı içinde vizyona girecek dört DC filminden ilki. Aktör Zachary Levi, komik olmasına rağmen süper kahraman filmi şablonunu tamamen bozmayan zevkli bir devam filminde talihsiz, kendi işine karışmış bir suç savaşçısı olarak geri dönüyor.

Filmde hepsi çizgi film benzeri karakter özelliklerine ve bir tutam komik repliğe sahip diğer süper kahramanlara Rachel Zegler, Helen Mirren, Jack Dylan Grazer, Lucy Liu ve Adam Brody gibi oyuncular hayat veriyor. Bu kez Antik Yunan mitolojisine uzanan filmde, Atlas’ın Kızlar’ı Hespera karakterini Mirren, Kalypso karakterini Liu, Anthea karakterini ise Zegler canlandırıyor. Filmdeki süper kahramanlar, kendilerini galaksiler arası istilacı bir tehditle savaşırken buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN