Joker’in devam filmi' Joker: Folie à Deux' geliyor

Joker’in devam filmi' Joker: Folie à Deux' geliyor

Ünlü yönetmen Todd Phillips, Twitter hesabından yeni Joker filminin yolda olduğunu paylaştı. Phillips devam filmninin adını ‘Folie à Deux’ (İki kişilik delilik) olarak açıkladı. Ünlü yönetmenin paylaştığı fotoğraflar arasında Joker ile 2019'da Oscar alan Joaquin Phoenix’in fotoğrafları da yer aldı.

Joker 2 filminde senaryo aşaması tamamlandı. Yönetmen Todd Phillips’in yaptığı paylaşımda yeni bölümün adı da ortaya çıktı. Ünlü yönetmen Todd Phillips Joker 2 filminde senaryonun tamamlandığını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı. İlk filmin yıldızı Joaquin Phoenix’in senaryoyu okuduğu sırada çekilmiş bir fotoğrafı paylaşan Phillips aynı zamanda ikinci filmin “Joker: Folie à Deux” ismiyle geleceğini de duyurmuş oldu.

Kayıp Rıhtım'dan Oğuzhan Açıkalın'ın haberine göre Todd Phillips ilk Joker filminde Batman’in ünlü kötüsü Joker’ı farklı bir şekilde ele almıştı. Yarı zamanlı komedyen ve palyaço olan Arthur Fleck’in vahşet ve dehşet verici olayların fitilini ateşlemesi sonrasında Gotham şehrinde nasıl bir kahraman ilan edildiğinin hikâyesini işlemişti. Sinemalara ilk çıktığında eleştirmenler ve izleyicilerden farklı tepkiler alan yapım dünya genelinde 1 milyar dolarlık gişe geliri elde etmeyi de başarmıştı. Bununla birlikte 12 farklı dalda Oscar’a aday gösterilen yapım En İyi Oyuncu ve En İyi Film Müziği dalında ödüle layık görülmüştü. Filmin bu başarısından sonra yapımcı firma Warner Bros. Todd Phillips ile görüşmüş ve muhtemel ikinci film için çalışmalara başlamıştı.

Joker’ın ardından yine Warner Bros.’un dağıtımcılığını üstlendiği The Batman filmi sinemalara gelmiş ve Robert Pattinson’ın canlandırdığı Karanlık Şövalye gişenin yeni lideri olmuştu. Hatta filmin kesilen sahnelerinde Barry Keoghan’ın Joker’ın farklı bir alternatifini canlandırdığı paylaşılmıştı. Dolayısıyla Joker karakteri şimdilik DC sinematik evreni içinde farklı isimler tarafından perdeye aktarılıyor.

YENİ FİLM ŞİMDİDEN TEORİLERE KONU OLDU

Yeni Joker filmi hakkında resmi olarak yapılan bir açıklama olmasa da Todd Phillips’in paylaştığı isim sosyal medyada şimdiden bazı teorilerin ortaya atılmasına sebep oldu. Joker: Folie à Deux adı ile paylaşılan film “paylaşılan delilik, aktarılmış delilik” ya da “iki kişilik delilik, ikiz delilik” manasına geliyor. Halk arasında paylaşılan psikotik bozukluk sendromu için kullanılan bu terim aynı aile ya da yakın ilişkide olan iki kişinin aynı sanrıyı paylaşması durumunu anlatıyor. Psikotik bozukluklar arasında oldukça uç örneklerden birisi olan sendrom en geniş anlamda psikolojik sorunları olan bireyin en yakınındaki kişiyi etkilemesi durumunu ifade ediyor.

Dolayısıyla hayranlar bu noktada şimdiden ikiye ayrılmış durumda. Bir kısmın teorisi Arthur Fleck’in yaşadığı delilik sonrasında bütün Gotham şehrine bu deliliği nasıl bulaştırdığı yönünde. Diğer taraf ise Joker’ın suçta kendisine edindiği partneri Harley Quinn’in bu filmde sahneye çıkacağını ve ikilinin Gotham şehrinde nasıl bir kaos ortaya çıkardığını gözler önüne sereceğini düşünüyor.

Warner Bros. tarafından yapılacak bir açıklamaya kadar iki teori de oldukça mantıklı görünse de hayranların sonucu öğrenmek için biraz daha beklemesi gerekecek. Joker 2 filminin ne zaman vizyona gireceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN